Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Paris Match: «Σαμαράς, ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας»

Paris Match: «Σαμαράς, ο άνθρωπος της τελευταίας ευκαιρίας»

Χαρακτηρίζει την εκλογική του νίκη, ένα «κρίσιμο βήμα» με το οποίο οι Έλληνες έδειξαν ότι επιλέγουν την Ευρώπη και την σταθερότητα.

 Με συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Paris Match, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπόσχεται ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και τονίζει ότι η περίοδος που η Ελλάδα μίλησε πολύ, υπέστη πολλά και έδρασε ελάχιστα, έχει πια τελειώσει.

«Ο ελληνικός λαός έδειξε ότι επιλέγει την Ευρώπη, ότι δέχεται τις προσπάθειες για την παραμονή στο ευρώ. Είναι μια πράξη προσχώρησης στην ευρωπαϊκή ενότητα και στην σταθερότητα…Ο λαός υποφέρει αφάνταστα. Η εκλογή μας δείχνει επίσης ότι θα υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ» λέει ο Αντώνης Σαμαράς, όταν καλείται να ερμηνεύσει την νίκη της ΝΔ.

Στην συνέχει αναφέρεται σε δυο βασικά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα η νέα κυβέρνηση: το πρώτο είναι αυτό της υψηλής ανεργίας και των καταστημάτων που κλείνουν, μια κατάσταση που όπως λέει, υπονομεύει την κοινωνική συνοχή.

Το δεύτερο είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης ένα ακόμη από τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα. «Υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο (λαθρομετανάστες) σε μια χώρα που μετρά πάνω από ένα 1 εκατ. ανέργους» σημειώνει, ενώ στην συνέχεια τονίζει: «Ναι, θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, θα υλοποιήσουμε την διαρθρωτική μεταρρύθμιση του κράτους…», ενώ αναφέρει τα ευρωομόλογα ως ένα από τα ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους.

Ερωτηθείς αν τον εκπλήσσει το γεγονός ότι φαίνεται να έχει στην στήριξη του σοσιαλιστή Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, ο Αντ. Σαμαράς απαντά ότι δεν εξεπλάγη και αντιθέτως πιστεύει ότι το πρόγραμμά του και αυτό του Φρανσουά Ολάντ έχουν αρκετά κοινά και τον ίδιο στόχο: να δοθεί ώθηση στην αγορά εργασίας.

«Η Ελλάδα ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί στην στήριξη της Γαλλίας, κυρίως για την συζήτηση των ευρωπαϊκών πολιτικών».
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, κάνει επίσης αναφορά σε στόχους όπως η προσέλκυση ξένων επενδυτών, η ιδιωτικοποίηση εταιρειών, το χτίσιμο μιας Ελλάδας που θα είναι μια χώρα της «σταθερότητας και της αξιοκρατίας».

«Για μεγάλο διάστημα, η Ελλάδα, μίλησε πολύ, υπέστη πολλά και έδρασε ελάχιστα. Αυτή η περίοδος έχει τελειώσει» καταλήγει ο Αντ. Σαμαράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιδού η συγχαρητήρια επιστολή της Μέρκελ στον Αντ. Σαμαρά

Financial Times: Έκπληξη του Σαμαρά ο Ράπανος

«Δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε