Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Παρολίγο εμπλοκή με τον Ράπανο χθες το βράδυ – Ζήτησε εχέγγυα από Βενιζέλο Κουβέλη – Τελικά θα ορκιστεί υπουργός Οικονομικών

Παρολίγο εμπλοκή με τον Ράπανο χθες το βράδυ – Ζήτησε εχέγγυα από Βενιζέλο Κουβέλη – Τελικά θα ορκιστεί υπουργός Οικονομικών

– Οι όροι που έθεσε και οι αντιδράσεις των αρχηγών
– “Δεν θα μου κάνετε αντιπολίτευση όταν θα παίρνω δύσκολες αποφάσεις”
– Η σύσκεψη με Σαμαρά έφτανε στο τέλος της και ο κ.Ράπανος δεν είχε πει το ναι
– ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κι ενώ το όνομα του οικονομολόγου με το “βαρύ βιογραφικό” είχε κλειδώσει για την θέση του υπουργού Οικονομικών, όλα πήγαν να χαλάσουν.
Η σύσκεψη των τριών αρχηγών ηταν σε εξέλιξη και τόσο ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών κ.Ζαννιάς όσο και ο Ράπανος ήταν παρόντες.
Όμως σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, ζήτησε και πήρε τον λόγο και ήταν ξεκάθαρος:
Είπε, απευθυνόμενος κυρίως στους Προέδρους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: “Έρχονται σκληρά πράγματα. Θα αναγκαστώ να πάρω επώδυνες αποφάσεις ως υπουργός Οικονομικών. Και όταν συμβεί αυτό εσείς δεν μπορεί να βγαίνετε και να με “αδειάζετε”.
Οι δεσμεύσεις της χώρας μας είναι πολλές και κάποιες δεν έχουν εφαρμοστεί ούτε στο ελάχιστο. Δεν γίνεται λοιπόν όταν θα επιχειρείται η υλοποίησή τους να έχω αντιπολίτευση από την… συμπολίτευση.

Προς στιγμήν η σύσκεψη φάνηκε να τελειώνει και ο κ.Ράπανος να μην τοποθετείται τελικά στο υπουργείο Οικονομικών. Κι αυτό, γιατί υπήρχαν αρκετές ενστάσεις και παρατηρήσεις από την πλευρά κυρίως του Φώτη Κουβέλη.

Όμως τελικά, φάνηκε να παίρνει τις διαβεβαιώσεις που ζήτησε και σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους φέρεται να είπε με νόημα: “Θα τα πούμε μετά την ορκομωσία”.

Κάποιοι σχολίασαν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκτός από τις γνώσεις που έχει, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στις Βρυξέλλες και δεν θα χρειαστεί καμία περίοδο προσαρμογής…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άναψαν τα τηλέφωνα όλη τη νύχτα- Σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη στις 13.00 – Aβραμόπουλος Αμυνας, Κεφαλλογιάνη Τουρισμού, Στουρνάρας Ανάπτυξης

Προετοιμάζεται η αναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος;

Όχι απολύσεις – Όχι μειώσεις μισθών και συντάξεων – Μείωση…

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε