Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Παρών ψήφισε η Ζωή μετά από 2,5 ώρες “ανάκριση” στον Ταγματάρχη για την ΕΡΤ

Παρών ψήφισε η Ζωή μετά από 2,5 ώρες “ανάκριση” στον Ταγματάρχη για την ΕΡΤ

Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση τουλάχιστον 10 ωρών, τελικά ολοκληρώθηκε η Επιτροπή της Βουλής για τα υποψήφια μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να επικεντρώνει τα βέλη της στον κ. Ταγματάρχη, τον οποίο “βομβάρδισε” με ερωτήσεις επί τουλάχιστον 2,5 ώρες.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου από την πρώτη στιγμή κήρυξε τον “πόλεμο” στην επιλογή του πρωθυπουργού, για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ που ήταν ο κ. Ταγματάρχης.

Αυτό φάνηκε και σε όλη τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία ενώ συνήθως διαρκεί δύο με τρεις ώρες αυτή τη φορά διήρκησε περίπου 10 ώρες, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να βομβαρδίζει με ερωτήσεις τον κ. Ταγματάρχη επί τουλάχιστον 2,5 ώρες και μάλιστα με ύφος που ενόχλησε ακόμα και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τον κ. Μητρόπουλο, που έκανε λόγο για βασανισμό των υποψηφίων.

Τελικά η κα Κωνσταντοπούλου δεν υπερψήφισε την τοποθέτηση του κ. Ταγματάρχη, πηγαίνοντας κόντρα στην επιλογή του κ. Τσίπρα αλλά και του υπουργού, κ. Παππά, ψηφίζοντας τελικά παρών. Ωστόσο, οι ψήφοι αυτές δεν έχουν κάποιο δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά δίνει το στίγμα των προθέσεων της κας Κωνσταντοπούλου απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές.

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε στον κ. Ταγματάρχη πως δεν πείστηκε από τις απαντήσεις του και ουσιαστικά τον κατηγόρησε λέγοντας πως “σας αναλογούν περισσότερα από αυτά που πράξατε για το μαύρο της ΕΡΤ”.

Όταν ήρθε η ώρα να κάνει ερωτήσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ξεκίνησε κάνοντας μία ευθεία επίθεση στα κανάλια, λέγοντας πως όσο συνεδριάζουν, “τα ιδιωτικά κανάλια της διαπλοκής εξυφαίνουν διάφορα σενάρια”. Δήλωσε πως δεν θεωρεί βασανιστική την πρώτη ερώτηση που έκανε για το πώς στρατεύτηκαν οι υποψήφιοι στο μαύρο της ΕΡΤ.

Σχετικά με το κλίμα εσωστρέφειας και έντασης στις σχέσεις της με το Μαξίμου δήλωσε πως κάποιοι σπεύδουν να δημιουργούν σπέκουλες, αλλά αμέσως μετά έσπευσε να αφήσει αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής, λέγονας πως θα ήταν ευκταίο να λειτουργούσε η ΕΡΤ από τις 26 ή έστω από τις 27 Ιανουαρίου με μία κυβερνητική απόφαση, που θα καταργούσε την προηγούμενη.

Στην τοποθέτησή της η κα Κωνσταντοπούλου έπλεξε το εγκώμιο για τον κ. Τσακνή μιλώντας για τον αγώνα του κατά του μαύρου στην ΕΡΤ. Τελείως αντίθετο ήταν το κλίμα για τον κ. Ταγματάρχη, τον οποίο κυριολεκτικά ανέκρινε και αυτό ακριβώς δείχνει την ένταση στις σχέσεις της με το Μέγαρο Μαξίμου, αφού ο κ. Ταγματάρχης είναι επιλογή του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα τον υπερασπίστηκε το Σαββατοκύριακο.

Η κα Κωνσταντοπούλου με επίμονες ερωτήσεις προς τον κ. Ταγματάρχη μίλησε για το βιογραφικό του και για το πότε παραιτήθηκε από την προηγούμενη εργασία του και ποιά ημερομηνία κατέθεσε την αίτησή του. Τότε παρενέβη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανασίου, ο οποίος αν και δήλωσε πως θα είναι αρνητικός στην εισήγησή του, διευκρίνισε πως ο κ. Ταγματάρχης δεν εξετάζεται.

Μάλιστα, η κα Κωνσταντοπούλου ειρωνεύτηκε και τον ίδιο τον υπουργό κ. Παππά λέγοντας πως “για να μην στεναχωριέται και ο κ. Παππάς ότι καθυστερήσαμε να σας διορίσουμε”.

Η κα Κωνσταντοπούλου ξαναρώτησε τον κ. Ταγματάρχη την ίδια ερώτηση που είχε κάνει νωρίτερα η κα Ραχήλ Μακρή. Συγκεκριμένα, τον ρώτησε εάν έχει βαπτίσει την κα Παπακωνσταντίνου, για να το διαψεύσει και ο ίδιος αμέσως.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε