Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Πάρτε τα μέτρα σας” – Απειλή με … χαμόγελο: “είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας”

“Πάρτε τα μέτρα σας” – Απειλή με … χαμόγελο: “είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας”

– Η τρόικα θα κρίνει επιμήκυνση και χρηματοδότηση προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup
– Όλα τα μέτρα που ζήτησε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ από την Ελλάδα
– Απαιτούν αποκρατικοποιήσεις και νέες αλλαγές στα εργασιακά

Μπορεί να χτύπησε … φιλικά στην πλάτη τους Έλληνες ο Ζ.Κ. Γιούνκερ όμως ταυτόχρονα δήλωσε … ένας απλός πρόεδρος του Eurogroup δείχνοντας με νόημα προς το μέρος των ελεγκτών της τρόικας τονίζοντας ότι με βάση τα μέτρα και την έκθεση των ελεγκτών θα υπάρξει η όπια επιμήκυνση και η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας.

Με στόμφο ο ΖΚ Γιούνκερ είπε το αυτονόητο, πως στη χώρα δεν πρέπει να την πληρώνουν πάντα χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, καλώντας την κυβέρνηση να πατάξει τη φοροδιαφυγή (αυτονόητο και αυτό) αλλά μπήκε στην ουσία των απαιτήσεων των δανειστών μας τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί μάχη με τις συντεχνίες, ώστε να υπάρξουν και νέες αλλαγές σε κλειστά επαγγέλματα αλλά και στην αγορά εργασίας, ζητώντας δηλαδή μεγαλύτερη ελαστικοποίηση.

Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ τόνισε εκ νέου ότι αυτό που απαιτούν άμεσα οι δανειστές μας είναι να γίνουν άμεσα αποκρατικοποιήσεις.

Πίσω από το φιλικό χαμόγελο ήταν σαφές πως ο Ζ.Κ. Γιούνκερ προειδοποίησε ότι μόνο μέσω του σκληρού πακέτου των 11,65 δισ. η χώρα θα μπορέσει να δηλώσει αίτημα επιμήκυνσης. Συνέδεσε μάλιστα άμεσα και την επόμενη δόση από το πακέτο στήριξης με τα ίδια μέτρα και ξεκαθάρισε πως μόνο η έκθεση της τρόικας μπορεί να ξεκλειδώσει την όποια εξέλιξη.

Με λίγα λόγια άφησε ανοιχτό κάθε θετικό ενδεχόμενο, αλλά χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς ταυτόχρονα να πει τι θα συμβεί στην περίπτωση που τα μέτρα δεν ικανοποιήσουν την τρόικα.
«Σε ό,τι αφορά τώρα την επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής: Θα πρέπει να υπογραμμίσω ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την Εκθεση, από τα ευρήματα της αποστολής της τρόικας και θα πρέπει να συζητηθεί αυτή η επιμήκυνση της περιόδου, καθώς και άλλες διαστάσεις του ζητήματος αυτού, λαμβάνοντας υπόψη και τα ευρήματα της τρόικας», είπε χαρακτηριστικά και έσπευσε αμέσως να «Αυτή είναι μία τελευταία ευκαιρία που έχει να κάνει με την Ελλάδα και ουσιαστικά το παιχνίδι είναι στα χέρια της. Και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν και οι πολίτες».

Διαβάστε επίσης:
Παράθυρο επιμήκυνσης από Γιούνκερ – “Κάντε μεταρρυθμίσεις για να πάρετε την επόμενη δόση”

Στη γραμμή Σαμαρά ο Βενιζέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία με Γιούνκερ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε