Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: Έμειναν μόνοι Βενιζέλος – Παπανδρέου – Έρχεται ο Πράσινος Τσίπρας;

ΠΑΣΟΚ: Έμειναν μόνοι Βενιζέλος – Παπανδρέου – Έρχεται ο Πράσινος Τσίπρας;

Δεν είναι πλάκα ούτε κάποιο τελευταίο πολιτικό ανέκδοτο. Μετά και την διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου έμειναν μόνοι στο κόμμα! Όλος σχεδόν ο «ενδιάμεσος» χώρος έχει εκκαθαριστεί!

Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Σκανδαλίδης, Παπανδρέου Β., Κατσέλη, Ξενογιαννακοπούλου…είναι εκτός μάχης (…έτσι φαίνεται προς το παρόν) ενώ στελέχη όπως οι Χρυσοχοϊδης, Πάγκαλος, Κακλαμάνης κ.α. φροντίζουν κάθε τόσο να κάνουν διακριτές τις αποστάσεις που τους χωρίζουν από τον Ε. Βενιζέλο

Χωρίς ηθικό τα «στρατεύματα» Βενιζέλου και Παπανδρέου έδωσαν μια πρώτη γεύση του τι μέλει γενέσθαι, ενόψει και συνεδρίου τον Φεβρουάριο μόνο με τη φυσική τους παρουσία, με τους μεν να κάθονται μπροστά και τους δε στη γαλαρία.

Στο «χαράκωμα» Βενιζέλου βρίσκονται στελέχη όπως οι: Κουκουλόπουλος, Κωνσταντινόπουλος Μανιάτης, Γρηγοράκος, Αλευρας, Σηφουνάκης, Γερανίδης, Αργύρης, Αντωνίου, Ράπτη, Μπεγλίτης, Καρύδης, Λιντζέρης, Κουράκης, Ανδρουλάκης Ν….

Στο «χαράκωμα» Παπανδρέου συνωστίζονται στελέχη όπως οι: Πετσάλνικος, Παπουτσής, Καρχιμάκης, Γερουλάνος, Πεταλωτής, Παπακωνσταντίνου, Τσούρας, Ξυνίδης, Κοππά, Ποδηματά, Δανέλλης, Αρσένης Κρ., Δρούτσας, Αθανασάκης, Πετρουλάκης….

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι πάλαι ποτέ «γεννηματικοί» δεν έχουν αποφασίσει προς τα πού να πάνε και βρίσκονται σε μια διαδικασία αναζήτησης πυξίδας. Μιλάμε για στελέχη όπως οι Γεννηματά, Παπαϊωάννου, Τσούρας, Γείτονας κ.α., ενώ η «γεννηματική» ΠΑΣΚΕ δεν θέλει καμία σχέση με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, εκτός και η κ. Γεννηματά αποφασίσει να εκδηλώσει τις φιλοδοξίες της.

Πού τακτικά βρίσκονται ή επικοινωνούν ο Δημήτης Ρέππας, ο Κώστας Σκανδαλίδης, η Βάσω Παπανδρέου και ο Κώστας Λαλιώτης που εκφράζουν το «ιστορικό» ΠΑΣΟΚ, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τους λεγόμενους «μεταρρυθμιστές» Ραγκούση, Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Μόσιαλο,Φλωρίδη κ.α. που τα λένε μεν δεν τα βρίσκουν δε.

Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται και στη…«νέα γενιά» στελεχών που διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στον νέο συσχετισμό δυνάμεων που διαμορφώνεται.

Στελέχη όπως οι Μωραϊτης, Μπόλαρης, Σαχινίδης, Τριαντάφυλλος, Κεγκέρογλου, Δριβελέγκας, με τις παρεμβάσεις τους θεωρούν ότι μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ (…υπάρχει ακόμη) προσπαθεί να εκφράσει ένα διακριτό λόγο ο οποίος χάνεται στις συμπληγάδες των «μεγάλων».

Σε πολλά στελέχη ηχούν ακόμη τα λόγια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που είχε υποστηρίξει στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου πριν ανακοινώσει την διάλυση των οργάνων ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει» και ότι «ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι 30 χρονών»!

Το αν αυτό γίνει το Φεβρουάριο ουδείς μπορεί να στοιχηματίσει. Στην κατάσταση όμως που βρίσκεται τα ΠΑΣΟΚ όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη και η ανάδειξη ενός «πράσινου» Τσίπρα..!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος – Βενιζέλος: Αρκετά σε ανέχτηκα

 

Λοβέρδος: σε ανοιχτή γραμμή με Διαμαντοπούλου – Χρυσοχοϊδη και … ΔΗΜΑΡ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε