Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εναντίον…ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εναντίον…ΠΑΣΟΚ
Μια κόντρα που αρχίζει να παίρνει και εσωκομματικές διαστάσεις έχει ξεκινήσει τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ενώ τώρα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν μεταξύ τους.
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις εις βάρος βουλευτών. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ.Καρχιμάκης έκανε λόγο για «Γκοτζαμάνηδες χωρίς τρίκυκλα, που επιδιώκουν να χυθεί αίμα». Σε ηπιότερους τόνους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος κάλεσε όλα τα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στα φαινόμενα βίας. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι Δ.Στρατούλης και Δ.Παπαδημούλης υπογράμμισαν ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης που εξωθεί τους πολίτες σε επιθέσεις κι όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πιστεύω ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Πάνος Μπεγλίτης βάζοντας κι άλλο λάδι στην φωτιά!
 
 
Τα κρούσματα επιθέσεων κατά βουλευτών έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, με πλέον πρόσφατο περιστατικό το επεισόδιο εις βάρος του βουλευτή Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Νίκου Τσώνη, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή διαδηλωτών το βράδυ της Παρασκευής στη Λαμία, την ώρα που έβγαινε από κτίριο στην κεντρική πλατεία της πόλης.
 
Επιπλέον, στο στόχαστρο έχουν μπει γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε διάφορες περιοχές (Κομοτηνή, Αγρίνιο) ενώ κυκλοφορούν και υβριστικές αφίσες.
 
Στην Κομοτηνή οι αφίσες έχουν τις φωτογραφίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. «Τις αφίσες τις υπογράφουμε εμείς» δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Κώστας Καραΐσκος, εκπρόσωπος της «Σπίθας».
 
Επιπλέον, το Σάββατο, ομάδα πολιτών στα Τρίκαλα έγραψε συνθήματα στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ του νομού.
 
«Πολιορκημένη» από διαδηλωτές βρέθηκε προ ημερών στο πολιτικό γραφείο της και η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση, η οποία μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 την Δευτέρα συνέδεσε τους προπηλακισμούς των τελευταίων ημερών, με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που -όπως είπε- στοχοποιεί ονομαστικά πολιτικά πρόσωπα.
 
Νέα επίθεση Καρχιμάκη – Απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ
 
«Γκοτζαμάνηδες χωρίς τρίκυκλα. Επιδιώκουν να χυθεί αίμα. Έχουν γίνει η χαρά των ασύδοτων» δήλωσε για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας στον Real.
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη να πάρουν όλα τα κόμματα ξεκάθαρη θέση απέναντι στα φαινόμενα βίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι τα τελευταία κρούσματα βίας κατά πολιτικών δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο του πολιτικού χώρου του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο κ. Μόσιαλος ξεκαθάρισε ότι η βία απαγορεύει την ελευθερία σκέψης, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την κοινωνία και τους πολίτες. Αναρωτήθηκε, δε: «Ποιος είναι ο επόμενος στόχος; Τώρα είναι οι βουλευτές».
 
«Αυτά τα φαινόμενα είναι πρωτοφανή για τη χώρα μας από την μεταπολίτευση και μετά, φαινόμενα αντιδιαδηλώσεων, αντισυγκεντρώσεων και συμπεριφορών αυτής της μορφής. Είναι φασίζουσες αυτές οι συμπεριφορές και νοοτροπίες, γιατί ο φασισμός είναι η επιβολή δια της βίας της δικής μου άποψης. Τέτοια φαινόμενα ζούσαμε πριν από την δικτατορία σε εποχές αλήστου μνήμης, τις οποίες όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ για τις επιθέσεις κατά βουλευτών.
 
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης δήλωσε: «Έχουμε μια κυβέρνηση που δημιουργεί με την πολιτική την βία, την ανέχεια και την ανεργία. Επειδή αυτό προκαλεί την αντίδραση του 80%-90% της κοινωνίας, κάτι που αποτυπώνεται και σε όλες της δημοσκοπήσεις, χρησιμοποιεί την αστυνομική βία σε συνεργασία και με ακραίες ομάδες και με παρακρατικές. Ο θύτης αυτής της οικονομικής και φυσικής βίας προσπαθεί να εμφανιστεί ως θύμα.
 
»Υπάρχουν ακραίες ενέργειες με τις οποίες εμείς ως ΣΥΝ διαφωνούμε κατηγορηματικά και έχουμε καταδικάσει οριζοντίως και καθέτως. Γιατί εκπροσωπούμε μια παράταξη της αριστεράς που ακόμα και στη χούντα αγωνιζόταν με ειρηνικά πολιτικά μέσα. Γιατί έχουμε επιλέξει με σαφήνεια το δρόμο των ειρηνικών πολιτικών επιλογών».
 
Επιπλέον, αναφερόμενος στην υπόθεση του Ν.Τσώνη, σημείωσε πως ο βουλευτής που υπέστη μια βίαιη επίθεση στη Λαμία αντί να κρύβεται να πάει στον Εισαγγελέα να κατονομάσει ποιοι τον χτύπησαν, να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και αν βρεθεί ένας που να έχει σχέση οργανωτική, πολιτική με τον ΣΥΝ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, «εγώ προσωπικά θα υποστηρίξω αμέσως, και είμαι σίγουρος ότι η ηγεσία θα το υποστηρίξει, τη διαγραφή του».
 
Παράλληλα, η Κουμουνδούρου μέσω του Παναγιώτη Λαφαζάνη εκφράζει την ανησυχία της ότι η κυβέρνηση οδηγείται κάτω από τις κοινωνικές αντιδράσεις στην εφαρμογή του άρθρου 48 του Συντάγματος Περί Κατάστασης Πολιορκίας με αναστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών.
 
Διαφοροποιήθηκε ευθέως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης από τις επικρίσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες , για την υποκίνηση επεισοδίων εναντίον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη ΝΕΤ.
 
Δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ο Μπεγλίτης!
 
«Δεν πιστεύω ότι είναι κεντρική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης, σχετικά με τους προπηλακισμούς πολιτικών.
 
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι είναι λανθασμένη η στρατηγική της σύγκρουσης με το κόμμα της Αριστεράς. «Μπορεί κάποιοι φίλοι, μέλη, ανεξέλεγκτοι να δημιουργούν αυτά τα γεγονότα. Δεν πιστεύω ότι είναι υπεύθυνος ο χώρος της Αριστεράς» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Είναι λάθος να πάμε σε μετωπική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε. Είναι λάθος να πάμε σε τυφλή σύγκρουση» πρόσθεσε.
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγκλωβισμένος σε κτίριο της Λαμίας ο βουλευτής Νίκος Τσώνης – Τον έφτυσαν και τον έβρισαν!

Ο εγκλωβισμένος βουλευτής και οι “τζάμπα μάγκες” – Δείτε το βίντεο

Σκληρή κόντρα ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε