Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: Παρασκήνιο και εσωκομματική αντιπολίτευση ενόψει ανασχηματισμού

ΠΑΣΟΚ: Παρασκήνιο και εσωκομματική αντιπολίτευση ενόψει ανασχηματισμού

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις είναι σε εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ ενόψει της αυριανής παρθενικής συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, όχι για τη θέση του Γραμματέα καθώς έχει κλείσει γα τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά για την σύνθεση και εκλογή του 13μελούς Πολιτικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί εξαρχής ότι από τα 13 μέλη τα 4 πρέπει λόγω ποσόστωσης να είναι γυναίκες, ενώ παράλληλα ισχύει και το ασυμβίβαστο, μέχρι 4 μέλη, για όσους στελεχώσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα όποτε γίνει φυσικά ανασχηματισμός της κυβέρνησης.

Το ζήτημα όμως της συμμετοχής στην κυβέρνηση είναι αυτό που διχάζει και αποτελεί σημαντικό εμπόδιο στην προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλο να διαμορφώσει μια συνθετική-ενωτική πρόταση για το Π.Σ. σε συνδυασμό με τη προσπάθεια του επίσης να κατευνάσει τα μίση και τα πάθη στο εσωτερικό του “βενιζελικού” μπλοκ, Ανδρουλάκης γαρ….

Το έργο του κ.Βενιζέλου δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς κορυφαία στελέχη της “εσωκομματικής αντιπολίτευσης” του έχουν διαμηνύσει ευθέως, στην περίπτωση μάλιστα που ενταχθεί και ο ίδιος στην κυβέρνηση ως Αντιπρόεδρος ή υπουργός, ότι “αν θέλεις να είσαι ύπαρχος του Σαμαρά, εμείς δε θα γίνουμε ύπαρχοι δικοί σου” ακολουθώντας τη “γραμμή” που εξέφρασαν και στο Συνέδριο περί μη συμμετοχής στην κυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής.

Έτσι παραμένει ακόμη ζητούμενο αν στο νέο καθοδηγητικό όργανο του ΠΑΣΟΚ θα ενταχθούν κορυφαία στελέχη όπως οι: Κώστας Σκαναδαλίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Δημήτρης Ρέππας, Φώφη Γεννηματά, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος κ.α., ή πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με την εποχή Παπανδρέου όπως Γιώργος Πεταλωτής και Παύλος Γερουλάνος, γεγονός μάλλον απίθανο. Πάντως λέγεται ότι ακόμη και να κατεβάσει πρόταση-γραμμή, δημόσια ή παρασκηνιακή ο κ. Βενιζέλος θα υπάρξουν κι άλλες υποψηφιότητες για το Π.Σ., με βασική επιδίωξη του “βενιζελικού” στρατοπέδου ο συσχετισμός δυνάμεων να είναι 9-4…

Οι εργασίες της ΚΠΕ θα ξεκινήσουν αύριο στις 12.30 το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους. Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει και το νέο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για να εκλέξει γραμματέα με μοναδικό υποψήφιο τον Παύλο Χρηστίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία

Ποιός είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Η χώρα δεν αντέχει άλλα μέτρα

Άναψαν τα αίματα στο ΠΑΣΟΚ

Τον ματιάσανε! Με πυρετό ο πρώτος σε σταυρούς στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Πάγκαλος: Δεν μου αρέσει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο πρόεδρός του

«Φαρμάκι» Βενιζέλου για Κοππά – Της έστειλε πίσω το φάκελο παραίτησης!

Ποιους θέλει ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό

Παραιτήθηκε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κοππά

Ποιός είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που “σάρωσε” σε ψήφους στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε