Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πείτε στην Τουρκία ”φτάνει επιτέλους”

Μήνυμα προς τα Ηνωμένα Έθνη ότι “πρέπει να πουν στην Τουρκία φτάνει” αναφορικά με την πολιτική της στο κυπριακό έστειλε ο πρόεδρος Χριστόφιας.

Ο Κύπριος πρόεδρος εξέφρασε ανησυχία για την πολιτική της Τουρκίας και τόνισε ότι επίσης προκαλεί ανησυχία και το γεγονός ότι “αφήνεται η Τουρκία από ορισμένους στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στα Ηνωμένα Έθνη, να συμπεριφέρεται τόσο κυνικά και αλαζονικά”.

Μπορεί να είναι (η Τουρκία) ισχυρή δύναμη, είπε ο πρόεδρος Χριστόφιας, αλλά, σημείωσε, υπάρχει και διεθνές δίκαιο, υπάρχει και η διεθνής κοινότητα η οποία είναι εντεταλμένη να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι οι απειλές της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας δεν πτοούν ούτε την ελληνοκυπριακή πλευρά ούτε τον ίδιο προσωπικά.

Επίσης, είπε ότι ο Ντερβίς Έρογλου παραβιάζει για πολλοστή φορά τις προδιαγραφές των συνομιλιών και για αυτό πρέπει να του επιρριφθούν ευθύνες από τα Ηνωμένα Έθνη.

Τέλος, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι δεν θα σχολιάσει τα διάφορα σενάρια του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ, αλλά θα τοποθετηθεί όταν υποβάλει την τελική έκθεση με τις εισηγήσεις του.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε