Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πέμπτο κόμμα σε δύναμη στην Βουλή η ΔΗΜΑΡ – 6ος ο ΣΥΡΙΖΑ!

Το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς τα κατάφερε και συγκέντρωσε τον αριθμό των 10 βουλευτών για να συγκροτήσει κοινοβουλευτική ομάδα.

Με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη η ΔΗΜΑΡ λογίζεται ως το πέμπτο, κατά τη σειρά της κοινοβουλευτικής τάξης, κόμμα της παρούσας Βουλής και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διαθέει εννέα βουλευτές.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, αποτελείται από τους εξής βουλευτές:

Κουβέλη Φώτη (βουλευτή Β Αθηνών), Πρόεδρο και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αμοιρίδη Γιάννη (βουλευτή Πιερίας), Βουδούρη Οδυσσέα (βουλευτή Μεσσηνίας), Θεοδωρίδη Ηλία (βουλευτή Πέλλας), Λεβέντη Θανάση (βουλευτή Αττικής), Μιχελογιαννάκη Γιάννη (βουλευτή Ηρακλείου), Οικονόμου Βασίλη (βουλευτή Αττικής), Παπαμανώλη Γιώργο (βουλευτή Κυκλάδων), Τσούκαλη Νίκο (βουλευτή Αχαϊας) και Ψαριανό Γρηγόρη (βουλευτή Β Αθηνών).

Την σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της βουλής κ. Φ.Πετσάλνικο, θα αποστείλει την Δευτέρα ο Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης.

Εν τω μεταξύ, τη διεξαγωγή των εκλογών το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου, ζήτησε με σημερινή δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόκλησης επεισοδίων στις παρελάσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, κάλεσε τον ελληνικό λαό «η αγανάκτησή του να εκφραστεί στις κάλπες».

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι μεγάλα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται βαρύτατα, ο κοινωνικός ιστός είναι πια τεμαχισμένος και είναι ανάγκη να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, καθώς και μέτρα προστασίας των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, με δεδομένο ότι είναι τραγικά πρωταγωνιστική η θέση των νέων στα μεγάλα ποσοστά της ανεργίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε