Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πέντε χρόνια περίοδο χάριτος θέλει από τους δανειστές ο Καρατζαφέρης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μέρκελ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Βορίδης και Γεωργιάδης τα… άκουσαν για τα καλά από τον Γιώργο Καρατζαφέρη κατά τις διαδικασίες εκλογής του Αστέριου Ροντούλη στη θέση του γραμματέα της ΚΕ του ΛΑΟΣ.

Στην εισήγησή του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. “Δεν είμαι σίγουρος αν αυτός που ζητά εκλογές το εννοεί πραγματικά” είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Αφού έθεσε σε εκλογική ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό και επανέλαβε την πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ζήτησε περίοδο χάριτος πέντε ετών από τους δανειστές μας και εν συνεχεία αποπληρωμή του χρέους με καταβολή 10 δισ. ευρώ ετησίως και με επιτόκιο αντίστοιχο με αυτό της ΕΚΤ, δηλαδή 1%. Το ποσό αυτό, όπως υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, θα συγκεντρώνεται μόνο από την αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων, για τα οποία, όπως είπε, έχουν κατατεθεί ήδη πολλές προτάσεις.

Επιτέθηκε εκ νέου στην Άνγκελα Μέρκελ και τους Ευρωπαίους για την πολιτική τους έναντι της χώρας μας, εξήγησε τη θέση του απέναντι στο Μνημόνιο, και χαρακτήρισε ως αδύναμη και κατώτερη των περιστάσεων “την κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ- ΝΔ υπό τον Λουκά Παπαδήμο”.

“Απέναντι στο ψευτοδίλημμα νεοφιλελευθερισμός ή κομμουνισμός, ο ΛΑΟΣ καταθέτει τη δική του πρόταση που στηρίζεται στις αρχές του πατριωτικού παρεμβατισμού, που αποτελεί τη βάση της ιδεολογίας του κόμματος” πρόσθεσε.

Επιτέθηκε, τέλος και στους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη που προσχώρησαν στη ΝΔ , κάνοντας λόγο για “Ιούδες, Εφιάλτες και Βρούτους” ενώ από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, με τον Γ. Καρατζαφέρη να κάνει λόγο για “αλλεπάλληλες αλλαγές στις θέσεις και τις δεσμεύσεις του”.

Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο Αστέριος Ροντούλης εξελέγη ομόφωνα νέος γραμματέας της Επιτροπής, στη θέση του Άδωνι Γεωργιάδη που διεγράφη από το κόμμα και προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα και ως εκ τούτου δεν στήθηκαν κάλπες, όπως προβλέπονταν αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κλείδωσαν” οι εκλογές: 29 Απριλίου ή 6 Μαϊου

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε