Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Πέρασε” από την Επιτροπή Οικονομικών το Μεσοπρόθεσμο – Το υπερψήφισε μόνο το ΠΑΣΟΚ

Ψηφίστηκε επί της αρχής του και μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. 

Καταψήφισαν ΝΔ και ΛΑΟΣ ενώ τα κόμματα της αριστεράς απείχαν.

Κανονικά και αν δεν υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση του μεσοπρόθεσμου στην επιτροπή Οικονομικών και μετά θα πάρει το δρόμο προς την ολομέλεια της Βουλής.

Νωρίτερα ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τοποθετήθηκε με απολογητικό ύφος για τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα, παραδέχτηκε λάθη και παραλείψεις στον πολύμηνο αγώνα που δίνει η κυβέρνηση και υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις στην οικονομία τονίζοντας ότι «η χώρα παραμένει όρθια και μπορεί να συζητάει το μέλλον της, έχουμε περάσει όλα τα τεστ μέχρι σήμερα» ενώ πρόσθεσε ότι «αυτή η εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε η κυβέρνηση θα συνεχιστεί και από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό».
Κατά την ακρόαση των αρμοδίων φορέων πάντως, όλοι οι εκπρόσωποι από τη ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ και ΠΟΜΙΔΑ έβαλλαν κατά των νέων μέτρων κατακρίνοντας τον εισπρακτικό και φορολογικό τους χαρακτήρα και υποστηρίζοντας ότι θα βαθύνουν την ύφεση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε