Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Περιμένουν τον καπνό από το Μαξίμου από τη συνάντηση με την τρόικα – Ο Σαμαράς έτοιμος να θέσει θέμα στη Σύνοδο Κορυφής

Περιμένουν τον καπνό από το Μαξίμου από τη συνάντηση με την τρόικα – Ο Σαμαράς έτοιμος να θέσει θέμα στη Σύνοδο Κορυφής

– Ο Στουρνάρας δήλωσε πως ορισμένα θέματα μπορεί να κλείσουν σήμερα με την τρόικα
– Ασφυκτικές πιέσεις στον Αντώνη Σαμαρά από ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ κυρίως για το χαράτσι
– Ήδη στο Μαξίμου βρίσκεται η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ για να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό
– Mία ώρα μετά τη συνάντηση μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου και ο υπουργός κ. Χατζηδάκης

Με την αινιγματική δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα πως “η συζήτηση συνεχίζεται, ορισμένα θέμα μπορεί να κλείσουν σήμερα”, βλέπουν οι επικεφαλής της τρόικας τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από την αιφνίδια αναβολή της χτεσινής συνάντησης.

Η δήλωση αυτή του κ. Στουρνάρα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ακόμα και της πραγματοποίησης του κρίσιμου ραντεβού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία συμφωνία ακόμα και σε βασικά ζητήματα και παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρωθυπουργός από τις πιέσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ φέρεται διατεθειμμένος να διαπραγματευτεί σκληρά τουλάχιστον στο ζήτημα του λεγόμενου χαρατσίου των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, αλλά και για τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να θέσει το θέμα της διαπραγμάτεθσης με την τρόικα και στη Σύνοδο Κορυφής, σε περίπτωση που δεν καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα. Αυτό σημαίνει πως η διαπραγμάτευση εάν δεν προχωρήσει τότε θα κληθούν οι ευρωπαίοι ηγέτες να κάμψουν την αμετακίνητη στάση των τριών της τρόικας.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μιας και δεν θέλουν να υπάρξει ούτε κάποιο λάθος ή μεγαλύτερο πρόβλημα με τα έσοδα του κράτους, αλλά από την άλλη υπάρχει και ο φόβος της κοινωνικής έκρηξης.

Νωρίτερα, στο υπουργείο Οικονομικών είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ στελεχών της κυβέρνησης και της τρόικας, προκειμένου να υπάρχει μία πιο σαφή εικόνα πριν από το ραντεβού της τρόικας με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, αμέσως μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας έσπευσαν στο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό.

Μία ώρα αφού ξεκίνησε η συνάντηση του κ. Σαμαρά με την τρόικα στο Μαξίμου έφτασε και ο κ. Χατζηδάκης, κάτι που σημαίνει ότι τέθηκε το ζήτημα των ρυθμίσεων των οφειλών των φυσικών προσώπων στις τράπεζες, αλλά και η καθυστέρηση των μεγάλων έργων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με εντολή Σαμαρά ακυρώθηκε το ραντεβού με την τρόικα – Δεν είναι ικανοποιήμενος και ζήτησε μεγαλύτερη διαπραγμάτευση για τα δάνεια και το χαράτσι

Bloomberg: Η τρόικα θέλει «αίμα» δημοσίων υπαλλήλων για την επόμενη δόση

Δημόσιο: απολύσεις υπαλλήλων το 2014 – Κανονικά η διαθεσιμότητα 25.000 ως το τέλος του 2013

Στουρνάρας – τρόικα: Το… έληξαν νωρίτερα υπό το φόβο των Αγανακτισμένων!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε