Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Πετρελαιοκηλίδα: Συγγνώμη ο Κουρουμπλής και τσακωμός!

πετρελαιοκηλίδα

Απολογήθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για την “προτροπή” στους πολίτες να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα, παρά τα όσα έχει προκαλέσει η πετρελαιοκηλίδα.

Σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου, 16.09.2017, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Το θέμα συζήτησης ήταν ποιο άλλο; Η πετρελαιοκηλίδα και οι ανυπολόγιστες συνέπειές της στις παραλίες του Σαρωνικού.

Ο υπουργός Ναυτιλίας έδωσε το παρών στο πάνελ της εκπομπής “Καλημέρα”, στον ΣΚΑΪ. Εκεί, μάλιστα, είχε κι έναν… εντονότατο διάλογο με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη. Όχι μόνο αυτό όμως! Μεγάλη ένταση επικράτησε και στον διάλογό του με τον δήμαρχο Γλυφάδας…

Κουρουμπλής

Κουρουμπλής: “Συγγνώμη αν θεωρήθηκε έτσι”

Πέρα, όμως, από την πολιτική κόντρα, ο κ. Κουρουμπλής εμφανίστηκε απολογητικός, σχετικά με δηλώσεις που έκανε μέσα στην εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, είχε δηλώσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, πως οι πολίτες… μπορούν να κάνουν μπάνιο στις παραλίες του Σαρωνικού! Αυτό ενώ πολλές ακτές παραλιών είναι… κατάμαυρες από το μαζούτ και το πετρέλαιο που διοχετεύτηκε στην θάλασσα μετά το ναυάγιο…

Συγκεκριμένα τόνισε: “Εγώ δεν θεωρώ ότι κατέχω την μοναδική αλήθεια. Σε έναν προφορικό λόγο, σε μία συζήτηση που έγινε με την κυρία Κοσιώνη…

Όταν με ρώτησε στην αρχή πότε υπολογίζετε ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν, είπα ότι σε ένα μήνα, με βάση και τις μετρήσεις που θα έχουμε τότε, πιστεύω ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, είπα κι αυτό το πράγμα… Εγώ ζητάω και συγννώμη αν θεωρήθηκε έτσι. Εγώ όμως λέω στην κυρία Κοσιώνη: Θέλω ένα μήνα. Ότι η προσπάθεια που κάνουμε, είναι γιγαντιαία“.

Δείτε το απόσπασμα

Στο επίκεντρο η πετρελαιοκηλίδα και… κόντρα on air με τον δήμαρχο Γλυφάδας!

Στο άτυπο αυτό… debate, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε όπως προαναφέραμε η πετρελαιοκηλίδα. Ο υπουργός Ναυτιλίας ρωτήθηκε τι του είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όταν ήχησε ο συναγερμός. “Συνεχίζουμε την προσπάθεια καταπολέμησης του προβλήματος” ήταν η απάντηση που έδωσε ο ίδιος.

“Εκεί είναι ο πόλεμος”, συνέχισε ο κ. Κουρουμπλής, μεταφέροντας τα όσα του είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμη ξεκαθάρισε ότι ποτέ ο πρωθυπουργός δεν του ζήτησε να παραιτηθεί.

Εκτός, πάντως, από την κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο υπουργός Ναυτιλίας είχε μια στιγμή μεγάλης έντασης και με τον δήμαρχο Γλυφάδας. Ενώ ο υπουργός βρίσκονταν στο στούντιο, η εκπομπή συνδέθηκε ζωντανά με τον δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου.

Ο δήμαρχος τόνιζε πως ο Δήμος ενημερώθηκε αργά και πως στην ουσία “παλεύει μόνος του” με την πετρελαιοκηλίδα.

Τότε, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής του είπε: “Επειδή μιλάτε μαζί μου και είμαι πολύ προσεκτικός… Θα σας πω δημόσια: Όταν σας παίρνω τηλέφωνο να απαντάτε! Εντάξει; Αφού θέλετε να μιλήσω έτσι“!

Και τότε ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Δήμαρχος: “Ασφαλέστατα“!

Κουρουμπλής: “Από το Λονδίνο σας πήρα τηλέφωνο και δεν απαντούσατε“!

Δήμαρχος: “Κύριε υπουργέ, επειδή αυτό που κάνετε είναι αστείο αυτή τη στιγμή...

Κουρουμπλής: “Ακούστε κύριε! Αν θέλετε να κάνετε πολιτική, να την κάνετε εκεί που σας παίρνει!

Δήμαρχος: “Θα τα δούμε στην Δικαιοσύνη αυτά κύριε υπουργέ

Κουρουμπλής: “Ακούτε τι σας λέω εγώ

Δήμαρχος: “Την Τετάρτη το βράδυ με πήρατε τηλέφωνο

Κουρουμπλής: “Ούτε στην σύσκεψη δεν ήρθατε

Δήμαρχος: “Ψεύδεστε κύριε υπουργέ! Και σήμερα είμαι στο υπουργείο

Κουρουμπλής: “Έχω στοιχεία ότι σας έπαιρνα τηλέφωνο από το Λονδίνο

Δείτε το βίντεο με την κόντρα των δύο ανδρών

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τα όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στην τηλεοπτική εκπομπή

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις