Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πικραμμένος: καμία συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας

Πικραμμένος: καμία συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας

Όχι μόνο δεν έγινε καμία συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας, αλλά όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός μετά το τέλος της συνόδου…

το σενάριο που κυκλοφόρησε πως στο Euro Working Group ζητήθηκε απ’ τις χώρες να εκπονίσουν σχέδια για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, εξέπληξε ακόμη και τους ηγέτες που για πρώτη φορά το άκουσαν, όπως είπε, και δεν δίστασαν να εκφράσουν και τη δυσφορία τους

“Όχι μόνον δεν έγινε τέτοια συζήτηση, αλλά οφείλω να πω ότι κατά τη συνάντηση που είχα με την κ. Merkel όχι μόνον εξεπλάγη αλλά εξέφρασε και τη δυσφορία της για το ζήτημα αυτό”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πικραμμένος.

Ως προς τις εκλογές και την πολιτική αστάθεια στη χώρα ο κ. Πικραμμένος ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πως ναι ενδιαφέρον υπήρξε, αλλά χωρίς διάθεση παρέμβασης.

“Η Ελλάδα είναι ένας εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι φυσικό οι άλλοι εταίροι να δείχνουν ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Πέραν αυτού ουδέν. Ζωηρό ενδιαφέρον δείχνουν οι άνθρωποι για το πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, χωρίς ουδεμία μα απολύτως ουδεμία διάθεση παρεμβάσεως. Άλλωστε διερωτώμαι, ειλικρινά διερωτώμαι πώς θα μπορούσε να γίνει. Στον 21ο αιώνα ζούμε, πώς μπορεί πλέον να συζητάμε τέτοια πράγματα;” είπε ο Πρωθυπουργός.

Ξεκάθαρα αρνητικός ήταν ο Πρωθυπουργός και στο εαν ετέθη εκ νέου από κάποιους θέμα δημοψηφίσματος:
“ Φυσικά και δεν ετέθη. Το ζήτημα εκεί ήταν η συζήτηση για τα μέτρα ανάπτυξης και για την καταπολέμηση της ανεργίας. Συζητήθηκαν τέτοιου είδους θέματα. Φυσικά και δεν ετέθη, από κανέναν δεν ετέθη το θέμα αυτό.”

Ο Π. Πικραμμένος ανέφερε πως οι ξένοι ηγέτες στο σύνολό τους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα, τονίζοντας όμως παράλληλα την ανάγκη συνέχισης του προγράμματος σταθεροποίησης:
“Τόσο κατά τις συναντήσεις όσο και κατά το ανεπίσημο δείπνο με τους ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγινε απολύτως σαφές ότι οι εταίροι θεωρούν αυτονόητο γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Θεωρούν ωστόσο επίσης αυτονόητο ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να τηρεί τις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει.
Όλοι μου τόνισαν ότι έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν να παρέχουν τη βοήθειά τους προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδος στην Ευρωζώνη.”

Διαβάστε επίσης:
Οι Ευρωπαίοι ζητούν ελληνική κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τα μέτρα – Μέτρα κατά της ύφεσης ζήτησε ο Π. Πικραμμένος – Από τον Ιούνιο οι αποφάσεις

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε