Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Πήρε “φωτιά” η Βουλή – Βαριές κουβέντες μεταξύ Βενιζέλου-Τσίπρα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

“Κόκκινο χτύπησε” η αντιπαράθεση στη Βουλή με βαριές κατηγορίες μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα

Μια διαπραγμάτευση στην οποία ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πολλά εισαγωγικά αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“Για ποια διαπραγμάτευση μιλάτε; Πότε διαπραγματευτήκατε, διερωτήθηκε. Πείτε έστω κάτι που σας ζήτησαν και δεν το δεχθήκατε έστω μία επιτυχία σε αυτή την υποτιθέμενη διαπραγμάτευση.”

Ο υπουργός Οικονομικός σε έντονο ύφος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε δυνάμεις οι οποίες, όπως είπε, είναι στο εσωτερικό της κυβερνητικής συνεργασίας και “προσπαθούν τεχνηέντως να κρυφτούν πίσω από κόμματα και πρόσωπα. Με χαρακτηρίζεται φυσικό αυτουργό ποιας προσπάθειας στο να σταθεί η χώρα ζωντανή ;» αναρωτήθηκε ο Υπουργός Οικονομικών ανταποδίδοντας τα πυρά στον πρόεδρο του ΣΥΝ και καλώντας τον να απαντήσει εμπνευστής ποιας πρότασης είναι, “να βγούμε από το ευρώ για να αγοραστεί η χώρα φθηνά από αυτούς που έβγαλαν τα κεφάλαια τους από τη χώρα;” ρώτησε ο κ. Βενιζέλος, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα να μη χρησιμοποιείται ο κ. Τσιπρας από κάποιους συνειδητά ως όργανο παραπλάνησης.

“Αφήστε σε μένα να πω ποιες είναι οι προτάσεις μας, μην παρουσιάζετε την καρικατούρα των προτάσεών μας … Εσείς μας οδηγήσατε και στην έξοδο από το ευρώ και σε στάση πληρωμών”,απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε ηθικό αυτουργό της ελληνική τραγωδίας τον Γιώργο Παπανδρέου και φυσικό αυτουργό  τον Ευάγγελο Βενιζέλο

“Τώρα μας λέτε ότι έχουν αναπτυξιακή προοπτική τα υφεσιακά μέτρα που παίρνετε τόσο καιρό … Μας λέτε ότι θα μας σώσετε, αλλά γιατί δεν λέτε ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει από τον Απρίλιο του 2010 και η αναγγελία χρεοκοπίας και εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας έγινε από το Καστελόριζο” συνέχισε σε έντονο ύφος.

“Δεν παίζουμε με τη φωτιά όταν παίζεις με τη μοίρα ενός λαούς και αυτό που μπορεί να ζήσουμε και θέλουμε να αποφύγουμε δεν περιγράφεται” αντέτεινε ο κ. Βενιζέλος επιστρέφοντας τα πυρά στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι “εσείς παίζεται με την καταστροφή της χώρας και πίσω από την καταστροφή υπάρχουν συμφέροντα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως “κανείς δεν σας δίνει το δικαίωμα να υπογράψετε εν ονόματι όλων των Ελλήνων” ζητώντας την άμεση διενέργεια εκλογών, ώστε να βάλει όπως τόνισε ο Ελληνικός Λαός τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε επίσης:
Δραματικές οι εξελίξεις – Πάει για αναβολή το Eurogroup για την Ελλάδα;

Βενιζέλος : Ο υπουργός που βάζει χέρι στις καταθέσεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε