Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πήρε πίσω την φωτογραφική διάταξη μετά την κατακραυγή

Πήρε πίσω την φωτογραφική διάταξη μετά την κατακραυγή

Μετά τα όσα “άκουσε” από βουλευτές όλων των κομμάτων στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Γ. παπακωνσταντίνου απέσυρε την διάταξη σύμφωνα με την οποία υπάγονταν στην περαίωση και 

οι εταιρείες που βρίσκονται στην διαδικασία ελέγχου.

Νωρίτερα στην Βουλή ακούστηκαν σκληρές κουβέντες από βουλευτές όλων των κομμάτων οι οποίοι κατγόρησαν την κυβέρνηση οτι με την ρύθμιση αυτή ευνοούσε επιχειρηματίες που ήταν σε διαδικασία ελέγχου για μεγάλες φορολογικές παραβάσεις.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε οτι ορίζονται εξαιρέσεις και υπάρχουν και εξαιρέσεις στις εξαιρέσεις… “Αναφέρομαι”, είπε χαρακτηριστικά, “σε επιχειρήσεις με πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Επιχειρήσεις για τις οποίες το ελληνικό δημόσιο κατέφυγε στα δικαστήρια. Αντί να επικαλείται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες οφείλει να μας πει γιατί μπήκε η ρύθμιση. Ποιους αφορά και με πόσα θα καθαρίσουν οι κύριοι αυτοί. Να μας πείτε εσείς ποιους αφορά και γιατί βάλατε τώρα τη διάταξη και δεν υπήρχε στο αρχικό νομοσχέδιο. Μίλησα για φωτογραφική ρύθμιση και δεν ανακαλώ.
Αφορά μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου. Εσείς να μας τους πείτε.”

Από το ΛΑΟΣ ο κ.Καράογλου είπε: “Όχι απλώς η διάταξη είναι φωτογραφική αλλά είναι σκάνδαλο. Υπάρχουν υπόνοιες σκανδάλου! Να την πάρετε πίσω. Τους κλείνετε το μάτι και τους λέτε ότι κάνατε, κάνατε. Πληρώστε κάτι για να τελειώνουμε! Αυτό προσβάλει και αδικεί βάναυσα τους συνεπείς πολίτες.
Δεν μπαίνανε (σε περαίωση) οι εκδότες και οι λήπτες πλαστών και εικονικών τιμολογίων και δεν φτάνει αυτό αλλά τους εξαιρείτε από το όριο των 20 εκατ. ευρώ.”

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είπε σε έντονο ύφος για τις κατηγορίες του κ. Παπαδημούλη για την φωτογραφική διάταξη: “Να πειτε ποια επιχείρηση. Δεν το δέχομαι! ‘Η θα αποσύρετε όσα είπατε ή θα πείτε ονοματεπώνυμο εδώ και τώρα να γίνει συζήτηση. Αυτές οι αναφορές με προσβάλουν πολιτικά και δεν θα το αποδεχτώ. Κάνατε προσωπική αναφορά που εμπεριέχει και ποινικές ευθύνες.”

Νωρίτερα κριτική για το θέμα της περαίωσης άσκησαν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Ανδρέας Μακρυπίδης είπε : “Ούτε εσείς ούτε η κυβέρνηση ούτε η Κ.Ο. θέλει να χρεωθεί μια ρύθμιση που θα αφήνει περιθώρια και σχόλια σε μια εποχή που η διαφάνεια είναι πολιτική επιλογή”.

“Αυτή τη φορά θα ψηφίσω ναι στην περαίωση αλλά θα είναι η τελευταία. Ποτέ ξανά στη ζωή μου δεν θα ψηφίσω ναι και ποτέ δεν θα ξαναγίνει σχιζοφρενική η βουλή να ερχόμαστε σε αντίφαση με τους εαυτούς μας”, είπε ο βουλευτής Τρικάλων, Χρήστος Μαγκούφης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε