Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πλήρως απογοητευμένοι οι Έλληνες – Κάτω από 50% τα ποσοστά ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Απογοήτευση και αποδοκιμασία από την πλειοψηφία των πολιτών σχετικά με την οικονομική πορεία της χώρας, παρουσιάζει η νέα δημοσκόπηση της GPO.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, καθόλου αισιόδοξο με την πορεία της χώρας είναι το 79,6% των ψηφοφόρων, ενώ το ποσοστό των αισιόδοξων φτάνει το 20,1%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το υψηλό ποσοστό των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που αγγίζει το 65,7%.

Στην πρόθεση ψήφου, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν συγκεντρώνουν ούτε το 50%. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 28,6%, η ΝΔ στο 21,1%, ενώ 17% φτάνει η αποχή και 10,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος. 9% φτάνει το ποσοστό του ΚΚΕ, 6,8% του ΛΑΟΣ, 2,8% του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων και 1,7% της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στην ερώτηση “με την πολιτική τίνος κόμματος συμφωνείτε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης;”, η επιλογή του “Κανενός” έρχεται πρώτη με 39,5%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 31%, η ΝΔ με 13,4%, το ΚΚΕ με 5,5%, ο ΛΑΟΣ με 4,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 2%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Χειρότερη, ωστόσο, είναι η κατάσταση που επικρατεί στη ΝΔ με το 52,8% να μη συμφωνεί με την πολιτική που ακολουθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσο για το ποια κυβέρνηση της μεταπολίτευσης θεωρούν οι ψηφοφόροι ότι ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση, το 29,5% απαντά όλες, το 22,1% καταλογίζει τις ευθύνες στον Κ. Καραμανλή και το 19,2% στον Κ. Σημίτη.

Οι ψηφοφόροι πιστεύουν σε ποσοστό 48,5% ότι θα χρειαστούν νέα οικονομικά μέτρα μέσα στο 2010, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο από την κυβέρνηση.

Στην ερώτηση αν μετά από την τριετία η χώρα θα ξαναβρεί τον δρόμο της το 54,9% απαντά ναι, με το 42,8% να θεωρεί ότι οδηγούμαστε σε πτώχευση.

Η μέτρηση έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.600 ατόμων, από την περασμένη Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα το πρωί.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε