Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ποινικές ευθύνες και του Ε. Βενιζέλου “βλέπει” ο ΣΥΡΙΖΑ στη λίστα Λαγκάρντ

Ποινικές ευθύνες και του Ε. Βενιζέλου “βλέπει” ο ΣΥΡΙΖΑ στη λίστα Λαγκάρντ

Έρευνα τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ όσο και για τη μη αξιοποίησή της θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας ποινικές ευθύνες τόσο στον Γ. Παπακωνσταντίνου, όσο και στον Ε. Βενιζέλο.

Νωρίς το απόγευμα αναμένεται να καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση του για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Εκτός από τις ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι από τη μη αξιοποίηση της λίστας τα κρατικά ταμεία στερήθηκαν έσοδα και έτσι υπάρχει θέμα βλάβης του δημοσίου συμφέροντος.

Το κατηγορητήριο”λοιπόν για τους δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών αφορά σε παράβαση καθήκοντος και ειδικότερα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο προσθέτουν και την κατηγορία της υπεξαίρεσης δημοσίου εγγράφου, δεδομένου πως ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κράτησε στο συρτάρι του τη λίστα για περίπου 2 χρόνια και μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις..

Η πρόταση των κομμάτων της συγκυβέρνησης θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία από κοινού με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, δηλαδή, όπως προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, εντός 15 ημερών από την ημέρα που κατατέθηκε η πρώτη πρόταση.

Για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπήςαπαιτούνται 151 ψήφοι.

Κάποιοι λένε πως η Κουμουνδούρου στοχεύει βάζοντας στο κάδρο τον Ε. Βενιζέλο σε διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο κατά τη μυστική ψηφοφορία που θα γίνει στη Βουλή. Ήδη η στάση Μουτσινά και Βουδούρη που οδήγησε στη διαγραφή τους από τη ΔΗΜΑΡ σήμερα, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι θα υπάρξουν κι άλλοι βουλευτές που θα βγουν εκτος κομματικής γραμμής και έστω μυστικά στην ψηφοφορία θα διαφοροποιηθούν από την πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

Διαβάστε επίσης:
Λίστα Λαγκάρντ: σήμερα η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Καταθέτουν οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε