Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ποινικές ευθύνες σε Καραμανλή και Παπανδρέου “βλέπει” ο ΛΑΟΣ

Ζητά παρέμβαση απο τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη και τονίζει πως εάν δεν υπάρξει η ανάλογη πρωτοβουλία τότε “θα αναγκαστούμε να πάρουμε εμείς”.

Για ποινικές ευθύνες των δυο τελευταίων εκλεγμένων πρωθυπουργών, αναφορικά με την δημιουργία της σημερινής κατάστασης της οικονομίας, κάνει λόγο ο ΛΑΟΣ, επικαλούμενος το περιεχόμενο της κατάθεσης του Γ. Προβόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα στατιστικά στοιχεία του 2009.

Διαβάστε εδώ τι είπε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Με ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ υποστηρίζει πως μετά τα όσα είπε ο κ. Προβόπουλος, «εγείρονται ποινικές ευθύνες για τους δύο τελευταίους διατελέσαντες κοινοβουλευτικούς πρωθυπουργούς» και ζητά παρέμβαση από το κοινοβούλιο και την Δικαιοσύνη, που, όπως αναφέρει, «πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των κοινωνικών απαιτήσεων για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών», ενώ υποστηρίζει πως «ιδίως στην περίπτωση Παπανδρέου, υπάρχει κάτι περισσότερο από τις λεγόμενες αποχρώσες ενδείξεις».

Ο ΛΑΟΣ επισημαίνει, επίσης, πως εάν δεν υπάρξει η ανάλογη πρωτοβουλία τότε «θα αναγκαστούμε να πάρουμε εμείς».

“Δεν έχουμε εθνική κυριαρχία”

Σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κομοτηνή ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κούρεψε» τα ομόλογα των μικροομολογιούχων, γιατί «έδωσε εντολή ο Γιούνκερ», τονίζοντας ότι «δεν έχουμε εθνική κυριαρχία».

    Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν συμφωνήσει ότι οι μικροεπενδυτές και οι ομολογιούχοι που εμπιστεύτηκαν το ελληνικό δημόσιο και επένδυσαν τις οικονομίες τους σε ομόλογα μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ, δεν θα κουρεύονταν.

    Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ υποστηρίζοντας ότι «οι άνθρωποι αυτοί, δυστυχώς κινούνται στα όρια της εσχάτης πράξης», ενώ επιτέθηκε κατά του κ. Σαμαρά λέγοντας ότι «με την υπογραφή και την αποδοχή των όρων της συμφωνίας, έδεσε τα χέρια του πισθάγκωνα μόνος του».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε