Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ποινική δίωξη γιατί πήρε σπίτι της έγγραφα για το Βατοπαίδι

Ποινική δίωξη γιατί πήρε σπίτι της έγγραφα για το Βατοπαίδι

Δίωξη σε σε βάρος πρώην Διευθύντριας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, που εμπλέκεται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Ποινική δίωξη για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών σε βάρος της πρώην Διευθύντριας Πολιτικής Γης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνας Μαντέλη, που εμπλέκεται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφων, με τις επιβαρυτνικές περιπτώσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, και απαγγέλθηκε εναντίον της κας Μαντέλη, καθώς αποκαλύφθηκε ότι είχε πάρει στο σπίτι της, μετά την παραίτησή της από τη θέση της στο ΥΠΑΑ, έγγραφα για τις ανταλλαγές Μονής Βατοπαιδίου και Δημοσίου. 

Η υπόθεση έγινε γνωστή, από το Υπουργείο, την περασμένη βδομάδα, με αφορμή το αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για παραλαβή του συγκεκριμένου φακέλου. Η πρώην Διευθύντρια του Υπουργείου -που είχε καταθέσει, ως ύποπτη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για το Βατοπαίδι- φέρεται να υποστηρίζει πως πήρε τον φάκελο προσωρινά για να τον φωτοτυπήσει, ώστε να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όταν κληθεί να λογοδοτήσει στην κύρια ανάκριση, που διενεργεί η Εφέτης Ανακρίτρια, Ειρ. Καλού.

Διαβάστε επίσης:

Πήρε τα έγγραφα για το Βατοπαίδι σπίτι της!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε