weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ποιοί είναι οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Ποιοί είναι οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Όπως αναφέρεται:

Μετά από ένα διάστημα απουσίας, για σκέψεις, συσκέψεις, προβληματισμούς, αποφάσεις και δράσεις. Κυρίως όμως από σεβασμό στα εκρηκτικά προβλήματα, που βιώνει η ελληνική κοινωνία… Ξανά μαζί. Να τα λέμε. Να ανταλλάσσουμε απόψεις. Να διατυπώνουμε σκέψεις και προτάσεις. Και να καταλήγουμε σε δράσεις.
Γιατί, απέναντι στα προβλήματα, μεγαλύτερη σημασία από τις αντιδράσεις χωρίς πρόταση έχουν οι δράσεις, με αποτέλεσμα και δρομολόγηση λύσεων.
Στην μήτρα αυτών των σκέψεων, δημιουργήθηκε η Πολιτική Κίνηση «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ». Από φίλους διαφορετικών προελεύσεων, με κοινό χαρακτηριστικό την αδέσμευτη σκέψη και δράση. Φίλους κυρίως από τον σοσιαλιστικό χώρο αλλά όχι μόνο.

Περιγράφοντας τους στόχους της κίνησης αυτής αναφέρει:

Την ανάλυση της κρίσης που βιώνουμε όλοι.
Την Νέμεση για τους υπαίτιους.
Την ορθολογική αντιμετώπισή και την υπέρβαση της κρίσης.
Την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.
Την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών.
Την ανασύνθεση της μεγάλης Κεντροαριστεράς και
Την πολιτική, οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Προσθέτει επίσης ότι :

«Χρωστάμε πολιτική και ποινική καταδίκη των υπαίτιων ανθρώπων και της πολιτικής πρακτικής, ενός ολόκληρου συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής, που έφερε την πατρίδα μας και τους πολίτες σε αυτά τα χάλια. Αυτό το ένοχο σύστημα πρέπει να τιμωρηθεί και να αποτελέσει οριστικά παρελθόν για τον τόπο.

Χρωστάμε στην Δημοκρατία ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Με σαφή διαχωρισμό και πραγματική ανεξαρτησία των τριών βασικών λειτουργιών του πολιτεύματος, Κυβέρνησης, Βουλής και Δικαιοσύνης. Με τους βουλευτές όχι ιδιοκτησίες των κομμάτων αλλά εκφραστές της κοινωνίας. Με κόμματα χωρίς κρατικοδίαιτη συντήρηση. Και με αλλαγή του νόμου περι ευθύνης υπουργών, ώστε να πάψει η ατιμωρησία, που διευκολύνει την διαφθορά και την διαπλοκή.

Χρωστάμε στους μη έχοντες συμπολίτες μας αγώνα καθημερινό, για απαλλαγή τους από τα χαράτσια, τις περικοπές και τις φοροεπιδρομές. Να καλυφθεί μεγάλο ποσοστό ανέργων, με κοινωνική εργασία, μέχρι η ανάπτυξη να προσφέρει θέσεις εργασίας. Να αναδιαρθρωθούν τα τραπεζικά δάνεια, προσαρμοζόμενα στις σημερινές δυνατότητες των δανειοληπτών. Να μπουν πλαφόν στις τιμές των βασικών προϊόντων. Και να πληρώσουν οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι, οι φοροκλέπτες και οι υπεύθυνοι για τα χάλια της οικονομίας.

Χρωστάμε στους εργαζόμενους προστασία του πολύχρονου μόχθου τους και στήριξη των ασφαλιστικών τους ταμείων. Να πληρώσουν εκείνοι που εξανέμισαν τα αποθεματικά τους, χωρίς να τους ρωτήσουν. Και να δοθεί μια κερδοφόρα ΔΕΚΟ και μια τράπεζα στα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή στους εργαζόμενους και τους απόμαχους. Είναι εφικτό, αποδοτικό και προτιμότερο από το να ξεπουληθούν τα ελληνικά φιλέτα στους ξένους τοκογλύφους.

Χρωστάμε στην κοινωνία δικαιοσύνη, σε κέρδη και ζημίες. Στις υγιείς επιχειρήσεις φορολογική σταθερότητα και στήριξη ανάλογη με τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν. Στην παιδεία πλήρη εκσυγχρονισμό. Στην υγεία δημόσια ασφάλεια. Στην οικονομία, βάσεις την καινοτομία, την ελληνοπρέπεια και την εξωστρέφεια. Και στην χώρα ένα ριζικά διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο. Που να αξιοποιεί στο έπακρο τα ελληνικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Να επιδιώξει την ενεργειακή και πλουτοπαραγωγική επάρκεια, με την αξιοποίηση των ΑΟΖ, του ορυκτού μας πλούτου και των ιστορικών και πολιτιστικών μας αξιών. Και να φροντίσει συγκροτημένα την μέγιστη κερδοφορία, από τον τουρισμό και την ναυτιλία.

Χρωστάμε στους απόμαχους της εργασίας αυτά που δούλεψαν και πλήρωσαν. Με μια δική τους τράπεζα. Και στα νιάτα της πατρίδας μας το μέλλον που τους κλέψαμε. Με κάλυψή τους, τώρα στην δύσκολη περίοδο, με κοινωνική εργασία. Και με αναπτυξιακή τροχιά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και ισότιμες ευκαιρίες στο νέο επιχειρείν για όλους.

Χρωστάμε στην αγροτιά, κυρίως στους νέους αγρότες, εγγυημένους όρους παραμονής και προκοπής στην ελληνική περιφέρεια, αναδασμού αγροτικής γης, παραγωγής άφθονων και άριστων ελληνικών προϊόντων. Που να εμπορεύονται αυτοί που τα παράγουν και όχι οι μεσάζοντες. Με την Αγροτική Τράπεζα επι τέλους να ανήκει στον αγροτικό πληθυσμό. Να ξαναγίνει ευλογία και ευτυχία η ζωή στην ελληνική ύπαιθρο. Για τους αγρότες μας. Και για την ελληνική οικονομία.

Χρωστάμε στους Έλληνες την χαμένη «διπλανή πόρτα» του γείτονα και του συμπολίτη, με την άνεση της ελληνικής συντροφιάς και φιλοξενίας αλλά χωρίς τους βανδαλισμούς της στρεβλής πολυπολιτισμικότητας.

Χρωστάμε στο ελληνικό μέλλον την ευρωπαϊκή προοπτική, σε μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης και όχι σε μια ψευδεπίγραφη Ευρώπη των τοκογλύφων, των «αγορών» και των αρπακτικών, που ορέγονται την τεράστια δημόσια περιουσία των Ελλήνων. Θέματα εθνικής ιδιοκτησίας και αξιοπρέπειας. Θέματα αιματοβαμμένα και άρα μη διαπραγματεύσιμα.

Για όλα αυτά τα πολλά και σοβαρά, που έπρεπε να είναι δεδομένα και όμως είναι ζητούμενα, η Πολιτική Κίνηση «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» γεννήθηκε, για να παλέψει, να συμβάλει και να κερδίσει.

Γιατί είναι σωστό να διεκδικηθούν. Γιατί είναι χρέη μας, που πρέπει να πληρωθούν..!

Οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» δεν έχουν πρόεδρο ή αρχηγό. Περιμένουμε όλους εσάς. Να μιλήσουμε, να συμφωνήσουμε, να συναγωνισθούμε, για όλα αυτά. Και όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο καλύτερο αρχηγό θα αναδείξουμε. Το λιγότερο και ευκολότερο είναι αυτό. Το μεγαλύτερο είναι να είμαστε όλοι μαζί. Για αυτό…»

#TAGS MM