Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποιοι περιμένουν τις εκλογές για να μπουν στη Βουλή από το παράθυρο…

FOTO EUROKINISSI
Δείτε τη λίστα των επιλαχόντων βουλευτών και τις καραμπόλες με τους νέους δημάρχους -περιφερειάρχες

Εικοσιτρείς εκπρόσωποι του ελληνικού κοιθνοβουλίου θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών στης επικείμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 
Τα αποτελέσματα θα προκαλέσουν ντόμινο αλλαγών στα κοινοβουλευτικά έδρανα, με τους επιλαχόντες να ελπίζουν σε νίκη εκείνων που καπάρωσαν τελευταία στιγμή θέση στα έδραναν της Βουλής,
 
Δείτε τους επιλαχόντες:
 
Α’ Αθήνας
 
ΚΚΕ : Εαν εκλεγεί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Θανάσης Παφίλης, τη θέση του στο κοινοβούλιο καταλαμβάνει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος
 
ΛΑΟΣ : Εφόσον ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης κατακτήσει τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Αττικής, στη θέση του θα έρθει ο Δημήτρης Κωνσταντάρας.
– Aν όμως εκλεγεί και ο κ. Κωσταντάρας, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη, τότε θα ορκιστεί βουλευτής ο πρώην ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Γεώργιος Γεωργίου.
 
Β’ Αθήνας
 
ΝΔ: Αν κερδίσει το δήμο Γλυφάδας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στα έδρανα της βουλής θα επιστρέψει η Φάνη Πάλλη Πετραλιά.
– Η κόρη της κ. Πετραλιά, Αλλεξάνδρα Πάλλη διεκδικεί και εκείνη το δήμο Γλυφάδας.
 
Ακόμη, αν ο ανεξάρτητος βουλευτής της «Δημοκρατικής Αριστεράς» στη Β’ Αθήνας Γρηγόρης Ψαριανός κερδίσει στην περιφέρεια Αττικής, τη θέση του θα καταλάβει η Βαλαβάνη Όλγα – Νάντια (9.618), το όνομα της οποίας προτάθηκε από το «Αριστερό Ρεύμα» για την περιφέρεια Αττικής αλλά δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία.
 
ΛΑΟΣ : Αν εκλεγούν οι Άδωνις Γεωργιάδης (Αττικής) και Κώστας Αϊβαλιώτης (Β. Αιγαίο) θα ορκιστούν βουλευτές οι Μανούσος Ντουκάκης και ο τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος
 
Αιτωλοακαρνανία
 
ΝΔ Εάν αναδειχθεί νικητής ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης στο δήμο Αγρινίου, τότε τη θέση του παίρνει ο πρώην βουλευτής Λιβανός Σπυρίδων Παναγιώτης.
 
ΚΚΕ: Αν κερδίσει το δήμο Ακτίου ο βουλευτής Νίκος Μωραϊτης, τότε τη θέση του παίρνει ο Βασίλης Νικάκης , ο οποίος όμως κατεβαίνει υποψήφιος στο δήμο Αγρινίου. Στο σενάριο νίκης και των δύο υποψηφίων ευννοείται η Πηνελόπη Τριαντή (1.876).
 
Αττική
 
ΠΑΣΟΚ : Βουλευτής της κυβενρητικής παράταξης θα ορκιστεί η Ελισάβετ Γράψα (19.479), στη θέση του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου εφόσον ο τελευταίος κερδίσει το δήμο Ωροπού.
 
Αχαΐα
 
ΠΑΣΟΚ : Εάν ο βουλευτής Απόστολος Κατσιφάρας Αναδειχθεί περιφερειάρχης Αττικής, τη θέση του στη βουλή θα πάρει η Μαρία Κυριακοπούλου . Εκτός κι αν γίνει αποδεκτή η ένσταση που έχει υποβάλλει κατά της Μαρίας Κυριακοπούλου, η νυν περιφερειάρχης Δήμητρα Μπάστα…
 
ΚΚΕ : Την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διεκδικεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Εφόσον εκλεγεί τη θέση του καταλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Πελετίδης, ο οποίος όμως έχει θέσει υποψηφιότητα για το δήμο Πατρών. Αν κερδίσουν και οι δύο, στη βουλή θα οδηγηθεί ο Ανδρέας Αντωνόπουλος.,
 
Δωδεκάνησα
 
ΠΑΣΟΚ : Την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα θα υποβάλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουσουρνάς εφόσον κερδίσει το δήμο Ρόδου και τη θέση του θα πάρει ο νυν υποδιοικητής της2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Γιώργος Κασσάρας.
 
Ευβοία
 
ΚΚΕ : Εάν ο βουλευτής ιώργος Μαρίνος κερδίσει την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τότε τη θέση του θα πάρει η Σοφία Ντούρου η οποία όμως είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης για την Εύβοια. Αν εκλεγούν και οι δύο τότε στη βουλή θα μπει ο Γιώργος Αργύρης.
 
Ηράκλειο
 
ΠΑΣΟΚ : Αν κερδίσει την περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκης, θα δώσει τη θέση του στον Ιωάννη Μιχελογιαννάκη (27.566).
 
Α’ Θεσσαλονίκης
 
ΝΔ: Αν κερδίσει ο Κώστας Γκιουλέκας το δημαρχιακό αξίωμα, τότε τη θέση του στη βουλή πρέπει να πάρει ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Εάν όμως ο κ. Τζιτζικώστας εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τότε κερδισμένος βγαίνει ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός .
 
ΚΚΕ : Αν οι βουλευτές Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου κερδίσουν αντίστοιχα τις θέσεις του αντιπεριφεριάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και του δημάρχου Παύλου Μελά, τότε στη θέση τους μπαίνουν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος και η Νένα Νικοπολιτίδου . Ο κ. Ζαριανόπουλος όμως είναι και υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης. Εφόσον λοιπόν κερδίσει το δήμο, στη βουλή θα μπει η κ. Νικοπολιτίδου και ο Ιωάννης Δελής.
 
Β’ Θεσσαλονίκης
 
ΚΚΕ : Από τη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ο βουλευτής του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης διεκδικεί τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής. Εφόσον εκλεγεί στη θέση του στο κοινοβούλιο θα μπει ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης , ο οποίος όμως έχει θέσει υποψηφιότητα για το δήμο Θέρμης. Εφόσον εκλεγούν και οι δύο τότε στη βουλή θα μπει η Καλλιόπη Ντάγκα .
 
Ιωαννίνων
 
ΠΑΣΟΚ : Υποψήφιος για την περιφέρεια Ηπείρου είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Ιωαννίνων Βαγγέλης Αργύρης. Εφόσον αναδειχθεί νικητής, θα ορκιστεί βουλευτής ο Νίκος Ζαρμπαλάς .
 
Λάρισας
 
ΛΑΟΣ: Ο βουλευτής Αστέριος Ροντούλης είναι υποψήφιος για την περιφέρεια Θεσσαλίας και αν κερδίσει τη θέση του στη βουλή θα πάρει ο Γιώργος Γαρουφαλιάς.
 
Λασιθίου
 
ΝΔ: Ο βουλευτής Ιωάννης Πλακιωτάκης διεκδικεί την περιφέρεια Κρήτης και πρώτος επιλαχών είναι ο ταξίαρχος ε.α. Μηνάς Ρασούλης.
 
Σερρών
 
ΠΑΣΟΚ : Εφόσον ο βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης κερδίσει την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τότε η πρώην ευρωβουλευτής Ευαγγελία Τζαμπάζη θα ορκιστεί βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.
 
Χανιά
 
ΠΑΣΟΚ : Εφόσον κερδίσει το δήμο Χανίων ο πρώην υπουργός Μανώλης Σκουλάκης, τα θέση του στο κοινοβούλιο θα πάρει η Ευαγγελία Κουρουπάκη.
 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε