Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ποιός είναι άραγε ο πατέρας του ευρωομολόγου;

Μπορεί η ΕΕ να μην έχει πει ακόμα το ναι στην έκδοση ευρωομολόγου, όμως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  ήδη ερίζουν για την πατρότητα της ιδέας.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε σήμερα στη ΝΔ κατηγορώντας την οτι “εσχάτως, προσπαθεί με εμφανή αγωνία να καρπωθεί την πατρότητα της ιδέας για έκδοση ευρω-ομολόγου. Τα γεγονότα, όμως, τη διαψεύδουν.
Ήδη από το Δεκέμβριο του 2009, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, διατύπωσε δημοσίως την ανάγκη θέσπισης ευρω-ομολόγου. Έθεσε επισήμως το ζήτημα αυτό σε όλα τα διεθνή και ευρωπαϊκά fora στα οποία συμμετείχε, καθώς και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με Ευρωπαίους ηγέτες”.

Ο κ. Τόλκας αναφέρει και άλλες περιπτώσεις που ο κ. Παπανδρέου τάχθηκε υπερ του ευρωομολόγου και καταλήγει:
“Χαιρόμαστε που η Ν.Δ. αποδέχεται την ορθότητα της λύσης του ευρω-ομολόγου, για την οποία αγωνίζεται επί δύο χρόνια διεθνώς ο Πρωθυπουργός. Ελπίζουμε, η αξιωματική αντιπολίτευση, αν θέλει πραγματικά να προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα, να εγκαταλείψει τη μικροκομματική τακτική και την ανέξοδη εσωτερική ρητορική της και να προωθήσει την ιδέα του ευρω-ομολόγου στον πολιτικό χώρο όπου συναντά τη μεγαλύτερη αντίσταση, δηλαδή στους κόλπους των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Φιλελευθέρων. Εκεί όμως, δυστυχώς για την ίδια και για τον τόπο, η Ν.Δ. έχει απολέσει πλήρως την αξιοπιστία της και, συνεπώς, την όποια αποτελεσματικότητα της.”

Φυσικά ήρθε απάντηση από τη ΝΔ:

«Στην πρώτη του δήλωση, ο κ. Τόλκας πήρε Άριστα! Απέδειξε ότι είναι άξιος κλώνος του κ. Μόσιαλου. Ο κόσμος, όμως, ξέρει ποιος αγωνίζεται και ποιος λέει “ναι σε όλα”».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε