Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποιός είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Ποιός είναι ο επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κατεβάσει πρόταση για τη θέση του Γραμματέα και αυτή δεν θα είναι άλλη από τον πρωτεύσαντα σε ψήφους στη νέα ΚΠΕ Νίκο Ανδρουλάκη.

Τη Πέμπτη θα συνεδριάσει τελικά η νέα Κεντρική Πολιτική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκλέξει τον νέο Γραμματέα του κόμματος και τα 13 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου εκ των οποίων 4 θα είναι γυναίκες λόγω ποσόστωσης, ενώ συνολικά τα μέλη θα είναι 17 καθώς θα μετέχουν αυτοδίκαια ο Πρόεδρος, ο νέος Γραμματέας της ΚΠΕ, ο γραμματέας της ΚΟ και ο γραμματέας της Ν. ΠΑΣΟΚ ο οποίος θα εκλεγεί κι αυτός εντός των ημερών.

Όσον αφορά το Πολιτικό Συμβούλιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να μην κατεβάζει ολοκληρωμένη πρόταση, ωστόσο παρασκηνιακά είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει “γραμμή” για τουλάχιστον 7-8 στελέχη που θα επιθυμούσε να είναι στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο

Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στο πως θα ψηφίσουν αφενός η “παλαιά φρουρά” του Ε. Βενιζέλου, αλλά και η “αντιπολίτευση”, αν και λέγεται ότι στο παρασκήνιο πρέπει να επήλθε άτυπη συμφωνία στο “βενιζελικό” μπλοκ, “παλαιό” και “νέο”, η οποία μένει να αποδειχθεί αν θα τηρηθεί στην πράξη στις δύο ψηφοφορίες για την εκλογή Γραμματέα και Π.Σ.ή θα υπάρξουν διαρροές με “λευκά” ή “κατά”.

Να σημειωθεί ότι στα 170 μέλη της ΚΠΕ, εκλεγμένα και αριστίνδην, οι “βενιζελικοί” συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Ανδρουλάκη ξεπερνούν τους 100-110.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άναψαν τα αίματα στο ΠΑΣΟΚ

Τον ματιάσανε! Με πυρετό ο πρώτος σε σταυρούς στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

H πρόταση – έκπληξη Βενιζέλου για το νεο Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ

Ποιός είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης που “σάρωσε” σε ψήφους στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε