Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ποιος είναι ο Θ. Σολδάτος που διεγράφη από τη ΝΔ

Ποιος είναι ο Θ. Σολδάτος που διεγράφη από τη ΝΔ

Ο βουλευτής Λευκάδας έγινε ο τέταρτος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που τίθεται εκτός κόμματος με υπογραφή Αντώνη Σαμαρά.

Ο Θόδωρος Σολδάτος γεννήθηκε το 1957 στη Μελβούρνη. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Σάλτα και πατέρας τεσσάρων παιδιών, του Φώτη, της Σωτηρίας, του Σταύρου και της Βασιλικής.

Σπούδασε Φυσική στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, έκανε μεταπτυχιακό στο Melbourne University.
Εκλέγεται βουλευτής Λευκάδας από το 2007.

Μετά την ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2009 και την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, ο Θεόδωρος Σολδάτος ήταν ένα από τα 50 στελέχη του κόμματος που υπέγραψαν για την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.

Όταν την Κυριακή διεμήνυσε, από το βήμα της Βουλής, ότι η θετική του ψήφος στο σύνολο του προϋπολογισμού δεν είναι δεδομένη, στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός. Σύμφωνα με πληροφορίες ασκήθηκαν πιέσεις, ακόμη κι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Τελικά, ο βουλευτής Λευκάδας ψήφισε ΝΑΙ στον προϋπολογισμό αλλά παρών στα κονδύλια των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης. Και αυτό ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου. Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, ο Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε το προεδρείο της Βουλής, ότι ο Θ. Σολδάτος, παύει να αποτελεί μέλος της Κ.Ο. της ΝΔ.

Μετά τη διαγραφή των Νίκου Νικολόπουλου, Νίκου Σταυρογιάννη, Γιώργου Κασσαπίδη, ο Θόδωρος Σολδάτος έγινε ο τέταρτος βουλευτής που διαγράφεται από την Κ.Ο. της ΝΔ με απόφαση Σαμαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με 167 “ναι” πέρασε ο προϋπολογισμός , αλλά οι Ευρωπαίοι… σφυρίζουν αδιάφορα για τη δόση-Δείτε video

Παρά το ΝΑΙ διαγράφηκε ο Σολδάτος από τη ΝΔ

“Είστε το λόμπι της παράνοιας που θέλει εμφύλιο σπαραγμό”

Τελειώνετε με τον εμπαιγμό της Ελλάδας, δώστε τη δόση!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε