Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ποιός είναι ο Θωμάς Ρομπόπουλος – Από ένα πρατήριο καυσίμων… δραστήριος επιχειρηματίας

ΦΩΤΟ από το προσωπικό ιστολόγιο του πρώην βουλευτή με την οικογένειά του

Ο Θωμάς Ρομπόπουλος τελείωσε το λύκειο Καλαμαριάς το 1978, συνέχισε τις σπουδές του στα Κ.Α.Τ.Ε.Ε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων και ταυτόχρονα ξεκίνησε την πρώτη του επιχείρηση.

Ο Θωμάς Ρομπόπουλος ξεκίνησε στα 18 του με ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και σήμερα “τρέχει” μια εταιρία που συγκαταλέγεται στις 200 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στη χώρα (ICAP), όπως αναφέρεται στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Φωτό από το προσωπικό ιστολόγιο του

Όταν ο Ρομπόπουλος πήρε την αντιπροσωπεία της RENAULT το 1983 ήταν μόλις 22 χρόνων. Στα επόμενα 25 χρόνια δημιούργησε τέσσερα πρατήρια βενζίνης, δύο ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Tetoma.com, τα ανταλλακτικά Bosch, την εμπορία αυτοκινήτων Citroen Status, Executive Cars, LAND ROVER, το εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ανταλλακτικά MERCEDES-BENZ, την εταιρία μακροχρόνιων μισθώσεων Roborent και την πρώτη, πρότυπη, κεντρική αγορά αυτοκινήτου στη Βόρεια Ελλάδα με προσανατολισμό την αναπτυσσόμενη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Θωμάς Ρομπόπουλος όπως αναφέρει ο ίδιος στο προσωπικό του ιστολόγιο στηρίζεται στην οικογένεια του τη σύζυγό του Βάσω και τα τρία του παιδιά Aπόστολο, Μαρία, Δανάη και στη “μεγάλη οικογένεια” των διακοσίων ανθρώπων που εργάζονται στην επιχείρηση του.

Φωτογραφία με την οικογένειά του

“Γεννημένος” για δράση, συμμετείχε για πρώτη φορά στις κοινοβουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το 2000, πέτυχε να είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής -δεν εκλέχθηκε για 41 ψήφους. Το 2004 έδωσε και πάλι την μάχη στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου, ανεβάζοντας το δείκτη της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του.
 
Φωτό από το προσωπικό του ιστολόγιο

Το 2006 αποδέχτηκε την πρόταση και ηγήθηκε του συνδυασμού του ΠΑΣΟΚ “Επαγγελματική Ανάπτυξη” στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, απ’όπου τώρα, ως μέλος, δίνει τον αγώνα για τον επαγγελματικό κόσμο.

Φωτό

Στη Θεσσαλονίκη είναι ακόμα γνωστός για την αναπαλαίωση του ιστορικού κτιρίου του 1917 με ίδια κεφάλαια και για τις χορηγίες του στο σύλλογο ΑMΥΜΩΝΗ, στο σύλλογο Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down, στην Eλληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) καθώς και για τις πολλές και συνεχείς χορηγίες του σε αθλητικά σωματεία και συλλόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θ. Ρομπόπουλος

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε