Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ποιός είναι ο υπουργός Εξωτερικών Δρούτσας που ξεσήκωσε το ΠΑΣΟΚ

 Ο υπουργός Εξωτερικών είναι γνωστός για την κόντρα του με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. 

Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Δρούτσας είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών, ο οποίος με τις δηλώσεις του πως οι βουλευτές της χώρας μας αποτελούν καθεστώς, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. 

Μάλιστα, η φράση του κ. Δρούτσα ότι θα έπρεπε να υπάρχουν δύο θητείες για κάθε βουλευτή καιμετά την 2η θητεία να γίνεται υποχρεωτικά ένα “διάλειμμα” το οποίο θα θεωρείται συμβολική κίνηση, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. 

Ένας εκ των βουλευτών που αντέδρασε με σφοδρότητα ήταν ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο κ. Δρούτσας δεν έχει επαφή με την κοινωνία και δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής αλλά διορισμένος. Η ίδια άποψη υπάρχει και σε πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και κυρίως σε όλους εκείνους που ανήκαν στη βασική κυβερνητική ομάδα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. 

Ο υπουργός Εξωτερικών και πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ήταν γνωστός για την κόντρα του με το στενό περιβάλλον του Κώστα Σημίτη. Γεννήθηκε στη Λευκωσία και είναι 41 χρονών. Διετέλεσε καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο ερευνητικό κέντρο ευρωπαϊκών υποθέσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης και σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών της Αυστρίας. Εκεί τον συνάντησε ο Γιώργος Παπανδρέου το 1998 και τον πήρε κοντά του ως σύμβουλο για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και την πολιτική προσέγγισης της Ελλάδας με την Τουρκία.

Πολλοί είναι οι επικριτές του για το ρόλο του στο σχέδιο Ανάν και αν και θεωρείται ευρωπαϊστής ουδέποτε έγινε αποδεκτός από το περιβάλλον του Κώστα Σημίτη. 

Διαβάστε επίσης:

Στο μάτι του κυκλώνα ο υπ.Εξωτερικών που είπε “καθεστώς” τους βουλευτές


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε