Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποιους φοβάται ο Παπανδρέου – Σήμερα κρίνεται η τύχη της κυβέρνησης;

Ποιους φοβάται ο Παπανδρέου – Σήμερα κρίνεται η τύχη της κυβέρνησης;

Μπορεί και όχι. Μια κουβέντα που είπε το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, έκανε πολλούς να προβληματιστούν.

Είπε, σα να το γνώριζε οτι απόψε το πολυνομοσχέδιο με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα ψηφιστεί, ότι απόψε θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία από την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ. ‘Ομως στην κυριολεξία θα είναι η τελευταία.
Η πιο κρίσιμη στιγμή, αν δεν υπάρξουν καταψηφίσεις απόψε, θα είναι όταν θα ζητηθεί από τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την εγκατάσταση μόνιμου επιτρόπου στην Ελλάδα. Αυτό θα είναι κάτι που κανείς δεν θα το δεχθεί. Και τότε τι θα γίνει; Εκλογές; Ή συγκυβέρνηση;

Και δεν θα είναι μόνο οι “γνωστοί – άγνωστοι” βουλευτές που συνήθως “ταλαιπωρούν” μέχρι να πουν το ναι. Θα είναι πολλοί περισσότεροι.

Οπως και να’ χει πάντως, τα βλέμματα όλων θα είναι στραμμένα το βράδυ στην Βουλή για να δουν τι θα κάνουν εκείνοι οι οποίοι δημοσίως όλες αυτές τις ημέρες λένε ότι θα καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Λούκα Κατσέλη

Μέχρι και την τελευταία στιγμή, δηλώνει οτι αν δεν αλλάξουν όσα έχει ζητήσει στο άρθρο 37 δεν θα δώσει την θετική της ψήφο. Οι επαφές μαζί της μέχρι στιγμής είναι σε επίπεδο τηλεφωνημάτων αλλά δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να δει ακόμα και τον πρωθυπουργό.

Β. Παπανδρέου

Η στάση της είναι γνωστή και έχει γίνει στο παρελθόν και θέμα συζήτησης για την σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιούσε τόσο στον προκάτοχο του κ. Βενιζέλου όσο και στον ίδιο. Λέγεται ότι το βράδυ της Τετάρτης συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό και η συζήτηση έγινε σε πολύ ψυχρό ύφος.

Και υπάρχουν και όσα έγιναν χθες στην ψήφιση του νομοσχεδίου επι της αρχής.

Σε δήλωση που διένειμε στους δημοσιογράφους ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός επισημαίνει ότι «ψηφίζει ναι επί της αρχής του νομοσχεδίου με αίσθημα ευθύνης, μετά τη θέση της κυβέρνησης ότι η τυχόν καταψήφιση σηματοδοτεί παραίτηση της κυβέρνησης και πορεία προς το άγνωστο». 

Επεισοδιακή ήταν η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τον κ. Μίμη Ανδρουλάκη ο οποίος αφού ψήφισε «ναι», προσέθεσε την φράση : «και αυτό είναι ναι ύστατης ελπίδας» στέλνοντας με τον τρόπο αυτό ένα προειδοποιητικό μήνυμα στην κυβέρνηση. Έντονη ήταν η αντίδραση του προεδρεύοντος κ. Γρηγόρη Νιώτη που επεσήμανε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί να πει κάτι παραπάνω από «ναι» ή «όχι» κατά την διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Η μάχη των μαχών” και η “ισορροπία του τρόμου” εντός ΠΑΣΟΚ

Περικυκλώνουν τη Βουλή από νωρίς το πρωί – Αξημέρωτα στη… θέση του ο φράχτης!

Στις 14:00 το Υπουργικό Συμβούλιο

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο επί της αρχής – Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε