Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ποιους καλεί ο Σαμαράς και ποιοι οι αντίπαλοι σε αυτές τις εκλογές

Ποιους καλεί ο Σαμαράς και ποιοι οι αντίπαλοι σε αυτές τις εκλογές

Ενιαίο κεντροδεξιό μέτωπο, αλλά και ενιαίο ψηφοδέλτιο με άλλες δυνάμεις επιδιώκει η Συγγρού

Όλα δείχνουν ότι ακόμη και εντός της ημέρας το τηλέφωνο θα πάρει … φωτιά. Ο Αντώνης Σαμαράς, λένε οι πληροφορίες, ξεκινάει την εκστρατεία συνένωσης της “κεντροδεξιάς πολυκατοικίας”, με κύριο στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση ενόψει εκλογών.

Αρχικός στόχος η επικοινωνία τόσο με τη Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και με τον Στέφανο Μάνο, που μοιάζουν ωστόσο αποφασισμένοι να ενώσουν δυνάμεις και να επιχειρήσουν είσοδο στη βουλή αυτόνομα.

Η Συγγρού επιθυμεί όμως συνεργασία ώστε να εξασφαλιστεί η πρωτιά και να έχει και πάλι το κόμμα το μπόνους των 50 εδρών στην επόμενη Βουλή.

Η κίνηση Σαμαρά προς αυτή την κατεύθυνση λένε πολλοί πως συναντά την αντίσταση της πλευράς Στέφανου Μάνου, ενώ οι ίδιες πληροφορίες θέλουν την κ. Μπακογιάννη να είναι διατεθειμένη για συζήτηση.

Παράλληλα πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν και για επαφές και με την πλευρά του ΛΑΟΣ, τουλάχιστον σε επίπεδο στελεχών.

Το πλαίσιο σύμπλευσης θα βασιστεί στη λογική των δυνάμεων που θέλουν τη χώρα εντός ευρώ και έτσι προκύπτουν και οι αντίπαλοι τόσο προς τα δεξιά, όσο και προς τα αριστερά.

Προς τα αριστερά όλα δείχνουν πως από το λεξιλόγιο του Αντώνη Σαμαρά θα απουσιάσει το… ΠΑΣΟΚ, αφού πλέον ο κύριος αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προς τα δεξιά ο στόχος δεν είναι άλλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Και στις δύο περιπτώσεις πρώτος στόχος είναι ο… επαναπατρισμός ψήφων, κυρίως από την πλευρά του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θεωρείται πως συγκέντρωσε πολλές ψήφους διαμαρτυρίας πρώην ψηφοφόρων της Ν.Δ.

Ο “λαϊκισμός” και εκείνοι που βάζουν σε περιπέτειες την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας” θα μπουν και πάλι στο στόχαστρο του Αντώνη Σαμαρά στις αναφορές του στα δύο παραπάνω κόμματα.

Διαβάστε επίσης:
Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών – Κάλπη με ρίσκα και απειλές

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε