Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Πόλεμος” για γκαζάκια και Βίλα Αμαλία – Σαμαράς κατά ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα: Φέρονται σαν περιθωριακοί

“Πόλεμος” για γκαζάκια και Βίλα Αμαλία – Σαμαράς κατά ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα: Φέρονται σαν περιθωριακοί

Σαμαράς κατά Τσίπρα για τα γκαζάκια και τις καταλήψεις
– «Περίμενα να ήταν πιο υπεύθυνο κόμμα» λέει ο πρωθυπουργός για τον ΣΥΡΙΖΑ
– Τι λέει για τις καταλήψεις κτιρίων και τη βίλα Αμαλία
– Στρατηγική της κυβέρνησης η μετωπική σύγκρουση
– Είχε προηγηθεί η ανταλλαγή ανακοινώσεων Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ

Ανεβαίνουν οι τόνοι στην άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τόσο την αστυνομική επιχείρηση στη Βίλα Αμαλία αλλά και τις εμπρηστικές επιθέσεις.

Αυτή τη φορά δεν ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς που επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. «Θα περίμενα να ήταν ένα πιο υπεύθυνο κόμμα, αλλά εκείνοι λειτουργούν ως περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας του 4% και συγκρούεται συνεχώς με το δημόσιο αίσθημα», λέει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

«Τι είδους πολιτιστικές δραστηριότητες εξυπηρετούν λοστοί, αντιασφυξιογόνες μάσκες, εύφλεκτα υλικά, μαδέρια και λάφυρα από αστυνομικό εξοπλισμό; Μιλάμε για δεκάδες κέντρα ανεφοδιασμού έκνομων δραστηριοτήτων. Και κέντρα παρεμπορίου ακόμα. Τι απαντάνε στους πολίτες; Γίνονται ανεκτά αυτά οπουδήποτε στον κόσμο; Υπάρχει δημοκρατία που τα ανέχεται αυτά; Τι είδους κοινωνικοί χώροι είναι γιάφκες κουκουλοφόρων;», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Για τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων ο κ. Σαμαράς τονίζει πως «μέχρι τώρα η Πολιτεία έπρεπε να απολογείται γιατί τα ανέχεται όλα αυτά, ενώ τώρα που η πολιτεία αντιδρά, κάποιοι πρέπει να απολογηθούν γιατί τα κάλυπταν και εξακολουθούν να τα καλύπτουν».

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κάνει πυλώνα της πολιτικής της, το κομμάτι της δημόσιας τάξης, καθώς το Μαξίμου θεωρεί πως αυτό είναι η αδυναμία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού υπάρχουν στελέχη που καλύπτουν και τάσσονται υπέρ των πρακτικών αυτών κι άλλα που καταδικάζουν τη βία.

Το κλίμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τεταμένο τις τελευταίες μέρες. Το τελευταίο (χρονικά) επεισόδιο παίχτηκε το Σάββατο, με ανταλλαγή αιχμηρών ανακοινώσεων και αφορμή τις νέες εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και υποκαταστήματα τραπεζών.

Την αρχή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τις επιθέσεις.
Η απάντηση της Κουμουνδούρου δεν άργησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος και αξιοποίησης των γεγονότων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σφάζονται» ξανά κυβέρνηση-ΣΥΡΙΖΑ για τα… γκαζάκια – Κεδίκογλου: Ζητάμε το αυτονόητο – ΣΥΡΙΖΑ: Φταίμε και για τους εξωγήινους!

Επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και σε ΑΤΜ

Κεδίκογλου προς ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάστε τις εμπρηστικές επιθέσεις

«Απάντηση» ΣΥΡΙΖΑ σε Κεδίκογλου: Δημιουργείτε εμφυλιοπολεμικό κλίμα

Αντί για το φορολογικό “τσακώνονταν” για τη Βίλα Αμαλία και τα τσεκούρια

Ποιοι ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις με γκαζάκια κατά των 5 γνωστών δημοσιογράφων

Οργανωμένη επίθεση με γκαζάκια εναντίον γνωστών δημοσιογράφων – Αγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε