Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλεμος ΝΔ – ΕΡΤ

Ένας αδυσώπητος πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΕΡΤ με αφορμή όσα μεταδόθηκαν ως πληροφορίες από την δημόσια τηλεόραση αλλά και για διαρροές που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ για το θέμα Παπαδήμου.

Όταν πλέον φούντωσαν οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο άκουσμα του ονόματος του Φίλιππου Πετσάλνικου, το ΠΑΣΟΚ μέσω κυβερνητικών κύκλων διέρρεε ότι ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Σαμαρά τον Λουκά Παπαδήμο αλλά εκείνος το αρνήθηκε.

Η απάντηση ήταν άμεση από τη ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς δεν αρνήθηκε ποτέ τίποτα γιατί ουδέποτε του προτάθηκε ο κ. Παπαδήμος. Είτε τον κ. Πετσάλνικο, είτε τον κ. Παπαδήμο, ο κ. Σαμαράς δεν θα έφερνε αντίρρηση έλεγαν χαρακτηριστικά.

Και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επιστρέφοντας από το Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε: “Δεν έχω κανένα πρόβλημα με πρόσωπα, πάω αύριο ανοικτός να δεχθώ όποιο πρόσωπο μου προτείνουν”.

“Δεν αναμειγνύομαι στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ”, πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όμως, λίγο αργότερα ακόμα μια πληροφορία που μεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση αναζωπύρωσε τον πόλεμο που είχε ξεσπάσει.

Μεταδόθηκε από 2 πολιτικούς συντάκτες της ΝΕΤ ότι ο κ. Αβραμόπουλος δέχθηκε να είναι στο υπουργείο Αμυνας. Και όπως τόνιζαν η πληροφορία αυτή δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Και πάλι όμως η απάντηση από τη ΝΔ ήρθε και ήταν σκληρή. Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος κατήγγειλε πελατειακές σχέσεις ΕΡΤ-ΠΑΣΟΚ, και είπε ότι η είδηση που μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας, είδηση που είναι ψευδής.

«Είναι λυπηρό ότι μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση απο γνωστές πηγές που αποσκοπούν να πλήξουν τη Νέα Δημοκρατία πληροφορίες που δεν ισχύουν. Είναι προφανές ότι εξυπηρετούν ανάγκες του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο δεν στάθηκε ικανό να προτείνει ένα ικανό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού», είπε ο κ. Λυκουρέντζος

Και αργά το βράδυ ήρθε η ανακοίνωση από την ΕΡΤ.

“Η Δημόσια Τηλεόραση έχοντας απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης της και του ρόλου της βρίσκεται σε όλα τα σημεία όπου παράγονται οι ειδήσεις, τροποποιώντας το πρόγραμμά της σε συνεχή ροή ενημέρωσης τα τελευταία 24ωρα.

Ουδεμία παρέμβαση ή υπόδειξη ή μεσολάβηση έγινε ή θα μπορούσε να γίνει ποτέ σε επαγγελματίες δημοσιογράφους, πολιτικούς συντάκτες, διαπιστευμένους στα κόμματα, στη Βουλή και στην Προεδρεία της Δημοκρατίας, οι οποίοι με αίσθηση καθήκοντος εργάζονται σκληρά για την ενημέρωση όλων μας.

Το ασαφές του πολιτικού σκηνικού των τελευταίων ημερών, παράγει αδυναμίες στην πληροφόρηση, αδυναμία στη διασταύρωση των ειδήσεων και θύματα αυτού του σκηνικού έχουν πέσει πολλά μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι.“

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βύθισαν τον τόπο στο χάος της ακυβερνησίας. Παραιτήθηκε η κυβέρνηση αλλά δεν συμφώνησαν για τη νέα!

Κίνημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατά Πετσάλνικου!

Ξανά στο προσκήνιο ο Παπαδήμος για πρωθυπουργός

Δραματικές στιγμές για την πατρίδα – Ούτε σήμερα έβγαλαν κυβέρνηση

Βενιζέλος: “Δεν έφαγα εγώ τον Παπαδήμο”

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Προβόπουλου : Κάντε ΤΩΡΑ κυβέρνηση

Βόμβα Μέρκελ : Χρειάζεται αλλαγή στη Συνθήκη της Ε.Ε

Κακλαμάνης: Υπήρχε συμφωνία να είμαι εγώ πρωθυπουργός
 

Κων.Μητσοτάκης: Ισχυρή προσωπικότητα με κύρος στην Ευρώπη και όχι “μαριονέτα”…

Αλαλούμ με τον πρωθυπουργό λίγο πριν την ανακοίνωσή του την ώρα που η χώρα είναι υπο κατάρρευση

Μαινόμενος Καρατζαφέρης, αποχώρησε από το Συμβούλιο αρχηγών

Στο διάγγελμα υπονόησε Πετσάλνικο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε