Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

“Πόλεμος” Σπίρτζη – ΝΔ για τον ΟΑΣΘ – “Δεν θέλουν δωρεάν μετακίνηση των ανέργων”

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση

Κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ Νωρίτερα ο υπουργός μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης είχε δηλώσει ότι «ό,τι και να κάνουν η αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ ολοκληρώθηκε και θα γίνει και η εκκαθάρισή του».

Μάλιστα προανήγγειλε σειρά απκαλύψεων σε σχέση με σπατάλες που – όπως ανέφερε – γίνονταν στον οργανισμό τα προηγούμενα 60 χρόνια.

Στην συνέχεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την νομιμότητα και προχωρεί σε κρατικοποιήσεις σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών.

“Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει δωρεάν μετακίνηση των ανέργων”

«Mε την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, όλοι κατάλαβαν ποιοι ήταν πίσω από το επικοινωνιακό φιάσκο που στήθηκε χθες το απόγευμα, με στόχο την παρερμηνεία και τη διαστρέβλωση της απόφασης του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ» υποστηρίζει, σε απάντησή του, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

«Με τον ίδιο κοινωνικά ανάλγητο τρόπο, το 2015 η Νέα Δημοκρατία και οι πολιτικοί της δορυφόροι μας κατήγγειλαν, γιατί θεσμοθετήσαμε τη δωρεάν μετακίνηση των άνεργων συμπολιτών μας στις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας. Σήμερα μας κατηγορεί για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων από τον αποϊδιωτικοποιημένο ΟΑΣΘ. Θεωρεί μάλιστα τη μετακίνηση και τη διαγραφή προστίμων που αποφάσισε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ ‘γαλαντομία’ και ‘πελατειακή παροχολογία’» αναφέρει το Υπουργείο.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Και συνεχίζει: «Δεν μας φαίνεται παράξενο ότι αντιλαμβάνονται ως σπατάλη, γαλαντομία, οικονομικό βάρος τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων.

Δε μας φαίνεται παράξενο να μη θεωρούν σπατάλη, γαλαντομία και οικονομικό βάρος τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έδιναν κάθε χρόνο στους κολλητούς τους στον ΟΑΣΘ εδώ και 60 χρόνια.

Κύριοι της Νέας Δημοκρατίας αποκαλυφθήκατε! Σήμερα με την ανακοίνωσή σας, όλοι κατάλαβαν ποιοί ήταν πίσω από το επικοινωνιακό φιάσκο που στήθηκε χθες το απόγευμα, με στόχο την παρερμηνεία και τη διαστρέβλωση της απόφασης του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ. Δείχνετε για μια ακόμη φορά χωρίς ίχνος ντροπής, ότι νοιάζεστε μόνο για τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα ΣΑΣ και όχι για τους πολίτες. Συγχαρητήρια!

Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να μας απαντήσετε:

– Γιατί φέρατε στη Βουλή τη σύμβαση επέκτασης του ΟΑΣΘ χωρίς τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επί υπουργίας του σημερινού αντιπροέδρου σας κ .Κ. Χατζηδάκη;

– Γιατί δεν περάσατε την περιουσία του ΟΑΣΘ στο ελληνικό Δημόσιο όπως προβλεπόταν στη σύμβαση του 2001;

– Γιατί δεν είχατε δημιουργήσει για τον ΟΑΣΘ έναν αξιόπιστο φορέα σχεδιασμού και ελέγχου όπως αυτόν που δημιουργήσαμε σήμερα, τον ΟΣΕΘ, αλλά διατηρούσατε ένα απαξιωμένο Συμβούλιο τον ΣΑΣΘ, χωρίς προσωπικό και χωρίς πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΣΘ και στα στοιχεία του;

– Γιατί ποτέ δεν κάνατε έναν έλεγχο στον ΟΑΣΘ όλα αυτά τα χρόνια;», καταλήγει η ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου.

Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την νομιμότητα

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία είχε κατηγορήσει μέσω του τομεάρχη μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ότι αδιαφορεί για τη νομιμότητα και επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία το αυταρχικό της πρόσωπο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή επισήμανε στο θέμα του ΟΑΣΘ τις νομικές ακροβασίες της Κυβέρνησης που ήδη προκαλούν σειρά νέων προβλημάτων.

Από την ημέρα διορισμού του κ. Στέλιου Παππά – “ιστορικού στελέχους της Αριστεράς” – αποκαλύφθηκε ότι η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ θα κινηθεί χωρίς κανένα απολύτως προγραμματισμό και σχέδιο.

Ήδη, ξεκίνησε την πελατειακή παροχολογία.

Με τον ίδιο γαλαντόμο τρόπο, που ο υπουργός κ. Σπίρτζης, σε βάρος των φορολογουμένων πολιτών, πρόσθεσε από το καλοκαίρι του 2015, νέα οικονομικά βάρη στον ΟΑΣΑ με τις αποφάσεις του.

Βάρη τα οποία ακόμη πληρώνουν όλοι οι Έλληνες μέσω της υπερφορολόγησης που επιβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να καλύψει τα ελλείμματα στις συγκοινωνίες.

Η απόφαση του ΣτΕ για τον ΟΑΣΘ, που τόσο ενόχλησε τον κ. Σπίρτζη, αλλά και τον κ. Πολάκη, που για μια ακόμη φορά επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη, επιβεβαίωσε τους φόβους μας.

Πρόκειται για μια Κυβέρνηση που αδιαφορεί για τη νομιμότητα και επιδεικνύει σε κάθε ευκαιρία το αυταρχικό της πρόσωπο.

Ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε η κυβέρνηση των κ. Τσίπρα και Καμμένου να κινηθεί στο ζήτημα του ΟΑΣΘ είναι πρόχειρος, νομικά έωλος και θα καταλήξει να είναι και οικονομικά επιζήμιος για το ελληνικό δημόσιο και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Επιτέλους η Κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τους πειραματισμούς στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών, που πληρώνουν πρόσθετους φόρους προκειμένου να καλύψουν την ανεπάρκεια και την ανικανότητα τόσο της ίδιας όσο και των στελεχών της».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις