Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Πόλεμος” στην κυβέρνηση από το ξήλωμα των εφοριακών

“Πόλεμος” στην κυβέρνηση από το ξήλωμα των εφοριακών

Τριγμούς έφερε στο κυβερνητικό στρατόπεδο η καρατόμηση 164 στελεχών της εφορίας και του ΣΔΟΕ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να αντιδρούν έντονα και να κάνουν λόγο για … κομματικά συμφέροντα

Με συσκέψεις επί συσκέψεων θα προσπαθήσουν σήμερα στο κυβερνητικό στρατόπεδο να ηρεμήσουν την κατάσταση.
Η κίνηση του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη για την αντικατάσταση των στελεχών έφερε σφοδρή αντίδραση κυρίως από την Ιπποκράτους, με τον κ. Μανιάτη να αναζητά τον κ. Μαυραγάννη, αλλά να μην τον… βρίσκει και τελικά να απευθύνει διάβη,μα προς τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος με τη σειρά του φάνηκε να κρατάει αποστάσεις από τον υφυπουργό.
Οι πληροφορίες θέλουν το 80% των υπαλλήλων που αναλαμβάνουν πλέον τις θέσεις εκείνων που απομακρύνθηκαν να προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, ενώ κάποιοι μιλούν ακόμη και για υπαλλήλους που βαρύνονται ακόμη και με πειθαρχικά παραπτώματα. Μάλιστα λέγεται ότι υπάρχει στέλεχος εναντίον του οποίου εκκρεμεί έρευνα για την υπόθεση της Siemens , αλλά και δύο ακόμη άτομα εναντίον των οποίων εκκρεμή ΕΔΕ για παράνομο πλουτισμό.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αντιδράσει και η ΔΗΜΑΡ που μίλησε για οπισθοδρόμηση.
Με την απόφαση Μαυραγάνη απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους και ουσιαστικά πλέον υπηρετούν ως απλοί υπάλληλοι 107 διευθυντές και τμηματάρχες και 57 υποδιευθυντές.
Επισήμως η δικαιολογία είναι ότι τα στελέχη αυτά των εφοριών και του ΣΔΟΕ δεν είχαν επιτύχει τους στόχους τους.
Ως εδώ καλά, λένε τα άλλα δύο κόμματα, η επιλογή των νέων στελεχών είναι ωστόσο προβληματική, τονίζουν.
Παράλληλα τίθεται και θέμα αξιολόγησης τόσο των νέων στελεχών, όσο και εκείνων που απομακρύνθηκαν, καθώς κάποιοι τονίζουν ότι δεν υπήρξε σχετική αξιολόγηση πριν την απομάκρυνση, η οποία για το λόγο αυτό θα πρέπει να χαρακτηριστεί παράτυπη.

Διαβάστε επίσης:
Νέα παγίδα με τις αποδείξεις – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε