Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Πόλεμος” Βενιζέλου – Δικαστών για τις δηλώσεις πως είναι αντισυνταγματικές οι κινητοποιήσεις

“Πόλεμος” Βενιζέλου – Δικαστών για τις δηλώσεις πως είναι αντισυνταγματικές οι κινητοποιήσεις

Για δυο μέτρα και δυο σταθμά, αλλά και για επιλεκτική ερμηνεία του συντάγματος κάνουν λόγο οι δικαστικοί που καταφέρονται εναντίον του Ε. Βενιζέλου που τόνισε πως από το Σύνταγμα απαγορεύεται σε δικαστικούς και σώματα ασφαλείας οποιασδήποτε μορφής απεργία.

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε στις αιτιάσεις των δικαστών πως είναι αντισυνταγματική η μείωση των αποδοχών τους πως το Σύνταγμα δεν προβλέπει μόνο στο άρθρο 88 πως οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών πρέπει να είναι ανάλογες του λειτουργήματός τους, αλλά και στο άρθρο 23 παράγραφος 2, ότι η απεργία με οποιαδήποτε μορφή (άρα -όπως σημείωσε- και με στάση εργασίας με διακοπή της λειτουργίας των δικαστηρίων) απαγορεύεται ρητά στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας.

Στην τοποθέτηση αυτή του κ. Βενιζέλου απάντησε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου τονίζοντας πως «παρόμοιες δηλώσεις δημιουργούν ευλόγως την εντύπωση, ότι η Κυβέρνηση θεωρεί, ότι εκείνη μεν δικαιούται κατά περίπτωση και κατά τρόπο αυθαίρετο να παραβιάζει το Σύνταγμα καθώς και ότι ουδείς δικαιούται να αντιδρά».

Η αρεοπαγίτης τόνισε μάλιστα πως ήδη οι δικαστικοί έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις μισθών οι οποίες μαζί με τις νέες θα ξεπεράσουν και το 50% και είναι μειώσεις που αναμφίβολα συνιστούν παραβίαση του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος, με το οποίο ρητά προστατεύονται οι αποδοχές τω Δικαστικών Λειτουργών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε