Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Politico: Ο ΤΣΕ-πρας νεο ίνδαλμα της Αριστεράς

Politico: Ο ΤΣΕ-πρας νεο ίνδαλμα της Αριστεράς

Το προφίλ που χτίζει λιθαράκι – λιθαράκι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δικαίως σύμφωνα με το περιοδικό Politico τον έχει χρίσει το νέο poster boy της παγκόσμιας Αριστεράς.

Όπως γράφει το περιοδικό, μια ημέρα μετά την μεγάλη νίκη του Όχι στο δημοψήφισμα, έλαβε ένα γράμμα από την Κούβα.
Ήταν από τον Φιντέλ Κάστρο ο οποίος αποθέωνε τον σύντροφο Αλέξη. Η χειρόγραφη επιστολή μιας σελίδας, έδειξε πως ο Τσίπρας ενέπνευσε την παγκόσμια αριστερά όπως κανένας ευρωπαίος ηγέτης εδώ και δεκαετίες.

Οριοθετώντας την μάχη της Ελλάδας με τους δανειστές ως μια μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, ανάμεσα στον μέσο πολίτη και στον καπιταλισμό, ο Τσίπρας κέρδισε τις καρδιές των Μαρξιστών όλου του κόσμου.

Οι ηγέτες της ευρωζώνης έδωσαν τελεσίγραφο στην Σύνοδο Κορυφής της Τρίτης ζητώντας ολοκληρωμένο σχέδιο από τον Τσίπρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Είτε καταφέρει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ είτε όχι η δημοτικότητα του Τσίπρα δεν θα πέσει εύκολα, γράφει το περιοδικό. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα όπου το Όχι κέρδισε πάνω από 60% μόνο προσθέτει στον μύθο του.

Και συνεχίζει το Politico: Η αριστεροσύνη του Τσίπρα εμφανίζεται σε μια χρονική στιγμή που οι ευρωπαίοι παλαέυουν με την οικονομική δυσπραγία.

Ας δει κανείς την Ισπανία όπου οι Podemos, που δεν είναι τίποτε άλλο από κλώνος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει δημοσκοπικά.

Το ερώτημα που τίθεται, γράφει επίσης το άρθρο, είναι αν ο Τσίπρας αποτελεί απειλή για το πολιτικό οικοδόμημα της Ευρώπης.

Η Ευρώπη πάσχει από κόμματα με επιρροή τόσο στην δεξιά όσο και στην αριστερά.

Αυτό που απασχολεί τους κεντρώους που κυριαρχούν στην Ευρώπη είναι ότι ο Τσίπρας γίνεται η απάντηση της Ευρώπης στον Ουγκο Τσάβες.

Ωστόσο, όπως τονίζει αν δεν προσέξει το νέο poster – boy της Αριστεράς μπορεί εύκολα να γίνει ο παρίας..

ΠΗΓΗ: POLITICO

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε