Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πολιτική παρέμβαση και από τον Ε. Βενιζέλο – Έντονη δυσφορία από το Μαξίμου

Μετά τις πολιτικές παρεμβάσεις του κ. Λοβέρδου και της κας Διαμαντοπούλου και τα σεμινάρια διακυβέρνησης στον πρωθυπουργό, το κακό σήμερα τρίτωσε με την παρέμβαση του κ. Βενιζέλου.

Τραγελαφική η εικόνα στο υπουργικό συμβούλιο, όταν ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως πρέπει να ανακτηθεί η ικανότητα της πολιτικής διεύθυνσης της χώρας, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά του τρόπου διακυβέρνησης από τον πρωθυπουργό.

Μετά τις δηλώσεις αυτές προκλήθηκε αναστάτωση και ενώ ο κ. Βενιζέλος είχε ήδη αποχωρήσει από το Μαξίμου, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων έχει μεγάλος ντόρος για αυτή τη φράση. Έτσι το Μέγαρο Μαξίμου επικοινώνησε με τον κ. Βενιζέλο και ζήτησε διευκρινιστικές απαντήσεις για αυτό που είπε.

Έτσι ο κ. Βενιζέλος αναγκάστηκε να επιστρέψει και να προβεί σε διευκρινιστικές ερωτήσεις, λέγοντας πως η πολιτική διεύθυνση της χώρας δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά γενικότερα την αντιπολίτευση, τα συνδικάτα και τους θεσμούς.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ζήτησε να συνταχθούν νομοθετικά κείμενα και αποφάσεις, όπου υπάρχουν συνταγματικές προβλέψεις όπου θα ψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, κάτι που είχε ζητήσει και ο υπουργός Υγείας, κ. Λοβέρδος στην πολιτική του παρέμβαση.

Ωστόσο, όταν έγινε κι αυτό γνωστό ο κ. Βενιζέλος έσπευσε να το “μαζέψει” λέγοντας πως η πρόταση για ψήφιση νόμων με αυξημένη πλειοψηφία δεν αφορά το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο για την οικονομία.

Διαβάστε επίσης:

Πήρε τη συναίνεση από τους υπουργούς μετά την προειδοποίηση

Οι υπουργοί πιέζουν τον πρωθυπουργό για ανασχηματισμό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε