Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Πολλά κρίνονται για ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλο

Πολλά κρίνονται για ΠΑΣΟΚ και Βενιζέλο

Η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα πιστώθηκε πολιτικά και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά, πυροδότησε όμως σοβαρό ζήτημα συνοχής της κυβέρνησης καθώς Βενιζέλος-Κουβέλης τα έχουν «σπάσει» με αφορμή την άρνηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ να παρακαθήσουν στο γεύμα με την Γερμανίδα καγκελάριο.

Το γεγονός έχει εξοργίσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εκτιμά ότι με αφορμή και την λίστα Λαγκάρντ βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο πολιτικής απομόνωσής και εξόντωσής του, στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας εξοστρακισμού του ΠΑΣΟΚ από το πολιτικό γίγνεσθαι.

Οι δύο τελευταίες «άτυπες ενημερώσεις» του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα ανέδειξαν την μεγάλη αμηχανία της Ιπποκράτους και του κ. Βενιζέλου προσωπικά για τις εξελίξεις, καθώς αποτυπώνεται μια στάση «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης» και «αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης», κάτι για το οποίο κατηγορούσε εντονότατα προεκλογικά το νυν πρωθυπουργό για την περίοδο που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα έχει προκαλέσει έντονη εντύπωση το γεγονός ότι με την τελευταία «άτυπη ενημέρωση» μετά από σύσκεψη υπό τον κ. Βενιζέλο, το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του αφενός κριτικάρουν την επίσκεψη Μέρκελ γιατί δεν είχε «απτά αποτελέσματα» επιρρίπτοντας εμμέσως ευθύνες στον Α. Σαμαρά και αφετέρου τη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη γιατί αρνήθηκε ουσιαστικά να εμφανιστούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση ενώπιον της κ. Μέρκελ.

Σύμφωνα με πολιτικές εκτιμήσεις και προσεγγίσεις και αναλόγως το τελικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα για τον πακέτο μέτρων όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αλλά και για το αν θα ψηφίσει τα μέτρα από τη στιγμή που δεν υπάρξει «συνολική λύση» για το ελληνικό ζήτημα.

Με βάση τα δεδομένα αυτά αποκτά ιδιαίτερη σημασία και η σημερινή… «ανάκριση» που θα υποστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής για το μείζον θέμα της λίστας Λαγκάρντ, γεγονός που βρέθηκε στο επίκεντρο χθεσινοβραδινής σύσκεψης στην Ιπποκράτους υπό τη προεδρία του κ. Βενιζέλου.

Να σημειωθεί ότι μετά τον κ. Βενιζέλο στη 1.30 μ.μ., ενώπιον της Επιτροπής θα βρεθεί και ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό.
Πάντως η λίστα Λαγκάρντ και όχι μόνο φαίνεται να εξελίσσεται σε λυδία λίθο για το μέλλον του Ε. Βενιζέλου και την παραμονή του όχι μόνο τη κυβέρνηση, αλλά και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταθέτουν για τη «λίστα Λαγκάρντ» Βενιζέλος-Σαχινίδης

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε