Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Ποντάρει σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι ο Σαμαράς”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Με μια ιστορική αναδρομή στο χρέος που παρέλαβε και το παρέδωσε διπλάσιο η Νέα Δημοκρατία επί Κ. Καραμανλή η ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore ασκεί σκληρή κριτική στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως παίζει το χαρτί του λαϊκισμού και αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “ίσως δεν κατάλαβε ακόμη ότι θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία της Αθήνας και του ευρώ”

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρεται στα τελευταία γκάλοπ που φέρνουν πρώτη τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά να κλείνει την ψαλίδα με το Γ. Παπανδρέου λέγοντας πως δίνουν μια ακόμη αφορμή στον αρχηγό της ΝΔ να διατηρήσει την ίδια αντιμνημονιακή στάση, σχολιάζει ωστόσο ότι “ο Σαμαράς ποντάρει σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, κυνηγώντας το χαρτί του λαϊκισμού. Αντιτάχθηκε στο σχέδιο λιτότητας που θέλησαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση και ζήτησε να μειωθούν οι φόροι, σε μια φάση κατά την οποία η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις και να πουλήσει την πολυτιμότερη περιουσία της, για να προσπαθήσει να αποπληρώσει ένα δημόσιο χρέος που βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ.”

Ούτε λίγο ούτε πολύ η εφημερίδα του Μιλάνο λέει τον Αντώνη Σαμαρά ανεύθυνο… “Είναι πράξη ανευθυνότητας να παίζει, κανείς, με την (ελληνική) φωτιά σε μια φάση κατά την οποία, για να κερδηθεί μια εύκολη υποστήριξη γίνεται χρήση του λαϊκισμού, με την κρυφή πρόθεση να μπει σε δύσκολη θέση η σημερινή κυβέρνηση που αντιμετωπίζει την σοβαρότερη κρίση μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή την στιγμή, ο Σαμαράς- εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς και του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης- θα έπρεπε να δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο με τον Γιώργο Παπανδρέου και όταν ξεπεραστεί η φάση εκτάκτου ανάγκης και -μόνον τότε- να προσπαθήσει να διαδεχθεί τον σοσιαλιστή ηγέτη. Διαφορετικά, κινδυνεύει να αναγκασθεί να διαχειριστεί τα συντρίμμια μιας κατεστραμμένης χώρας”.

Διαβάστε επίσης:
Θα θέσει θέμα εκλογών η Νέα Δημοκρατία;

Η Ελλάδα σε ξένα χέρια! Διαταγή Όλι Ρεν να συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία!

Εκλογές ζητούν στελέχη της ΝΔ μετά απο γκάλοπ που ανατρέπει το σκηνικό!

“Θα καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο”, επιμένει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε