Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πως αντιδρούν πολιτικοί από τη… λίστα των 36

Πως αντιδρούν πολιτικοί από τη… λίστα των 36

Ο ένας μετά τον άλλο οι πολιτικοί που “διάβασαν” τα όνόματά τους στην περίφημη πια “λίστα των 36” ζητούν να ελεγχθούν για να… αθωωθούν.

Από το βράδυ της Πέμπτης όταν η λίστα “είδε” το φως της δημοσιότητας, ο ένας μετά τον άλλο, οι πολιτικοί ξεκίνησαν να βγάζουν ανακοινώσεις. Και το γαϊτανάκι συνεχίστηκε και την Παρασκευή…

Επιστολή Ν.Κακλαμάνη στον υφυπουργό Οικονομικών

“Με αφορμή τη χθεσινή δημοσίευση του καταλόγου των προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, ως πρώτη κίνηση, δημοσιοποιώ την επιστολή μου προς τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γεώργιο Μαυραγάνη. Οποιοδήποτε άλλο σχόλιο περιττεύει. Διευκρινίζω ότι όχι μόνο δεν έχω καμία αντίρρηση πλήρους ελέγχου των καταγγελιών, αλλά απαιτώ -το τονίζω, δεν ζητώ, απαιτώ- ταχύτατα πλήρη και σε βάθος έλεγχο, καθώς μόνο έτσι μπορεί να αποκαλυφθεί το μέγεθος της συκοφαντίας και της σκευωρίας σε βάρος μου” , αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ.

Ζητεί επίσης να μάθει ποιος και γιατί έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο, ο οποίος αφορά έρευνες που είτε δεν έχουν ολοκληρωθεί είτε -όπως στην περίπτωση του- δεν έχουν καν αρχίσει.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο κ.Στουρνάρας με την στάση του διασύρει τον Κοινοβουλευτισμό

Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των πολιτικών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ, ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Υποδοχής Παράνομων Μεταναστών.
Ο Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΛΗΝΩΝ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κατηγορώντας τον ότι με τη στάση του διασύρει τον κοινοβουλευτισμό. «Δεν είναι δυνατόν να διαρρέονται ονόματα πολιτικών και να αρνείται το ΣΔΟΕ να δώσει τα ονόματα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής» υπογράμμισε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Αθανάσιος Νάκος: Ουδέποτε έχω αρνηθεί έλεγχο από κανέναν

Σε μια υπόθεση που είναι ακόμα στην δικαιοσύνη έκανε αναφορά ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος. Όπως τονίζει μεταξύ άλλων, το ΣΔΟΕ έστειλε την καταγγελία πολίτη στον Πρόεδρο της Βουλής χωρίς να έχει ολοκληρώσει την έρευνά του. Και λέει μεταξύ άλλων: «Ουδέποτε έχω αρνηθεί τον έλεγχο από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή, θεωρώντας ότι μόνο έτσι διασφαλίζεται η διαφάνεια στο δημόσιο βίο. Αυτό τον έλεγχο ζητώ και τώρα, και μάλιστα άμεσα, προκειμένου να μη μείνει καμία σκιά και να προστατευτεί όχι μόνο η προσωπική μου αξιοπρέπεια αλλά και η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος».

Ο δεύτερο αντιπρόεδρος της Βουλής έδωσε και πρόσθετες διευκρινίσεις στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Όπως ανέφερε ο κ. Νάκος, η «καταγγελία-κουρελόχαρτο» του κ. Γεωργίου Σαράντη, διαβιβάστηκε στη Βουλή, στις 15 Μαΐου, αλλά κρίθηκε ως μη σημαντική από τον ειδικό γραμματέα της.
«Με βάση την κρίση αυτή αποδέχθηκα τη θέση του προέδρου της Επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, ενώ και οι ορκωτοί ελεγκτές δεν εντόπισαν προβλήματα στα δικά μου πόθεν έσχες των προηγουμένων ετών», σημείωσε ο κ. Νάκος.
Δεδομένου δε ότι η Επιτροπή, της οποίας προεδρεύει, πρόκειται να εξετάσει την εν λόγω καταγγελία, ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διαδικασία αξιολόγησής της.

Γ.Βουλγαράκης: Ο έλεγχος για μένα και την σύζυγό μου έχει περατωθεί εδώ και μήνες

“Διάβασα για την υποτιθέμενη λίστα του ΣΔΟΕ. Θυμίζω ότι τόσο εγώ όσο η σύζυγος μου, έχουμε ηδη ελεγχθεί από το 2011, από ειδικό συνεργείο του ΣΔΟΕ. Ο έλεγχος έχει περατωθεί εδώ και μήνες και το πόρισμα ταυτίζει ΠΛΗΡΩΣ τα εισοδήματα με την περιουσία μου”, έγραψε στο twitter ο πρώην υπουργός.

Ελπίδα Τσουρή (πρώην βουλευτής Χίου): Δε θα μείνει αναπάντητο

Για φαινόμενα κανιβαλισμού και ανθρωποφαγίας κάνει λόγο σε δήλωσή της η πρώην βουλευτής Χίου με το ΠΑΣΟΚ. «Σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής επέλεξα να απαντώ στις επιθέσεις, με πολιτικό τρόπο. Φαίνεται ότι κάποιοι εξέλαβαν αυτή τη στάση μου, ως αδυναμία και συνεχίζουν την ίδια τακτική. Τους απαντώ ότι το πάρτι τελείωσε. Θα πρέπει να βγουν από το σκοτάδι και τη λάσπη, όπου κρύβονται, και να μιλήσουν δημόσια.
το «χτύπημα» που δέχθηκα, δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητο.

Καλώ και προκαλώ όποιον χρησιμοποίησε τη γκαιμπελικη μέθοδο της «ανώνυμης καταγγελίας » να μιλήσει με το όνομά του και να δώσει στη δημοσιότητα όσα στοιχεία διαθέτει.
Ήδη έχω απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ επίκειται άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα θα προσφύγω στις καθ’ ύλην αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως όλη η εξέλιξη της υπόθεσης, από την «ανώνυμη καταγγελία» έως το Υπουργείο Οικονομικών. Ασφαλώς και θα ζητήσω τον καταλογισμό ευθυνών απ’ όπου και αν προέρχονται».

Γιάννης Μανιάτης (γραμματέας Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ)

«Είναι προφανές ότι «βγαίνουν» ονόματα πολιτικών προσώπων στον αέρα, έτσι ώστε μέσα από την γενίκευση και την ισοπέδωση να τροφοδοτείται η σύγχυση για το ποιος είναι ποιος», αναφέρει ο κ. Μανιάτης σε δήλωσή του και διαμηνύει ότι θα εξαντλήσει κάθε μέσο για η διαφύλαξη της προσωπικής και πολιτικής του αξιοπρέπειας.

«Το γεγονός ότι τέτοιες τρέχουσες διαδικασίες, που δεν μας έχουν καν γνωστοποιηθεί, διοχετεύονται σε μέσα ενημέρωσης δείχνει δυστυχώς ότι δεν λειτουργούν οι θεσμοί που είναι τεταγμένοι να προστατεύουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Μια λύση υπάρχει. Η άμεση διερεύνηση οποιασδήποτε υπόθεσης αφορά έστω έμμεσα δημόσια πρόσωπα και η υπεύθυνη και επώνυμη ενημέρωση της κοινής γνώμης από τα αρμόδια όργανα, χωρίς να λειτουργούν μεσαιωνικές ή μαφιόζικες μέθοδοι «ενημέρωσης», καταλήγει.

Μιχάλης Καρχιμάκης: Κατασκευασμένη λίστα

«Το όνομα μου δεν μπορεί να υπάρχει σε καμία λίστα του ΣΔΟΕ. Είναι λίστα κατασκευασμένη» λέει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και τονίζει: «τα περιουσιακά μου στοιχεία είναι όλα δηλωμένα και αποκτημένα με πλήρη διαφάνεια. Θεωρώ ντροπή να σπιλώνονται με αυτόν τον τρόπο πολιτικοί που έδωσαν αγώνες για την διαφάνεια. Και θα αμυνθώ με κάθε έννομο τρόπο.

Πρόκειται για ένα βρώμικο παιγνίδι και δεν θα μου κλείσει κανείς το στόμα. Συγκρούομαι και θα συνεχίσω να συγκρούομαι κάθε μέρα με την φαυλότητα και την αδιαφάνεια. Η μοναδική περιουσία μου είναι όσα δηλώνω στο πόθεν έσχες μου, το καθαρό μου όνομα και οι αξίες μου που δεν έπαψα ποτέ να τις υπηρετώ».

Γ. Ορφανός: Δεν γνωρίζω υπόθεση που να με αφορά

«Το ΣΔΟΕ έχει υποχρέωση να ελέγχει τους πάντες. Προσωπικά δεν γνωρίζω καμία υπόθεση που ελέγχεται και με αφορά. Ζητώ να διαλυθεί η σπερμoλογία και η λασπολογία το ταχύτερο, για τις ανύπαρκτες λίστες με τις ανύπαρκτες υποθέσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 1989 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατεπείγουσα έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα για την δημοσιοποίηση της λίστας – Ζητεί να εντοπισθούν οι υπάλληλοι που έκαναν την διαρροή

Αποκαλυπτική επιστολή του Ι. Λιβανού στον πρωθυπουργό – “Φωτογραφίζει” τον Μεϊμαράκη και μιλά για πιέσεις από κανάλια και ΣΥΡΙΖΑ

Διαψεύδει ο Μεϊμαράκης τα “γαλλικά” στον Παυλόπουλο – Δίνει στην δημοσιότητα όλα τα πόθεν έσχες του
Στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες του Ε. Μεϊμαράκη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε