Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πως είδαν οι Αμερικανοί την ομιλία Λ.Παπαδήμου

Πως είδαν οι Αμερικανοί την ομιλία Λ.Παπαδήμου

Οι προγραμματικές δηλώσεις του εντολοδόχου πρωθυπουργού απασχόλησαν τα αμερικανικά ΜΜΕ, σε σχετικές αναφορές για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Η παραμονή στην ευρωζώνη διασφαλίζει νομισματική σταθερότητα για την Ελλάδα και δημιουργεί τις σωστές προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Αυτή την θέση προβάλλουν από την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, καταγράφεται η αναφορά του Πρωθυπουργού για την αναγκαιότητα διασφάλισης της επόμενης δανειακής δόσης, σημειώντας ότι ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι “η απρόσκοπτη χρηματοδότηση της Ελλάδας θα γίνει εφόσον εφαρμοστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και οι πολιτικές που απορρέουν από αυτές”.

Επίσης, επισημαίνεται ότι ο κ. Παπαδήμος μίλησε για “κρίση εμπιστοσύνης” μεταξύ Ευρωπαίων συμμάχων και Ελλάδας και για το εάν η χώρα μας διαθέτει τη βούληση και την ικανότητα να αποκαταστήσει την οικονομία της.

Στα δημοσιεύματα και τις ραδιοτηλεοπτικές αναφορές υπογραμμίζεται επίσης η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, ότι η στήριξη της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας δεν πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από τους τρεις μήνες που απαιτούνται για την εξασφάλιση της νέας δανειακής δόσης.

Σε αναλύσεις για τη κατάσταση στην Ελλάδα, οι απόψεις ποικίλουν και, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνεται ότι τα αίτια της κρίσης στη χώρα μας είναι τα μακροχρόνια ελλείμματα και η χρηματοοικονομική κακοδιαχείριση και ότι απαιτούνται αυστηρά μέτρα λιτότητας, ανεξαρτήτως του πόσο οδυνηρά θα είναι, σε αντίθεση με την Ιταλία, όπου κύριο πρόβλημά της είναι η ελλιπής οικονομική ανάπτυξη.

Τέλος, αναφορές γίνονται και στο θέμα της “εθελουσίας αποχώρησης” μιας χώρας από την Ευρωζώνη και ότι αυτό προέκυψε πρόσφατα, όταν η Ελλάδα ανακοίνωσε σχέδιο για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε σχέση με τη δανειακή δόση.

Διαβάστε επίσης: Η χώρα μπορεί να σωθεί εάν κάνουμε όσα υπογράψαμε

Ο νέος πρωθυπουργός στη Βουλή – ΦΩΤΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε