Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πως ο Παπανδρέου εγκλωβίστηκε στην πρόταση του!

Οι χθεσινές κινήσεις του πρωθυπουργού αιφνιδίασαν ακόμη και τους πιό στενούς του συνεργάτες που επί ώρες προσπαθούσαν να καταλάβουν τι …”μαγειρευόταν”.

Αιφνιδίασαν όμως ακόμα περισσότερο αυτούς που μετείχαν στη σύσκεψη που έγινε στο Καστρί το βράδυ της Τρίτης. Εκεί και παρουσία των πιο έμπιστων του πρωθυπουργού – Γερουλάνος, Βάρτζελη, κλπ.- αποφασίστηκε ευρύς ανασχηματισμός και αίτημα στη Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.

Με αυτή την απόφαση…πήγαν για ύπνο και αυτή άρχισαν να επεξεργάζονται από χθες το πρωί.

Όμως όταν στις 4 το απόγευμα ο διευθυντής ειδήσεων του STAR Σ. Μαλέλης ανακοίνωνε ο ίδιος αναλαμβάνοντας και την ευθύνη των λεγομένων του όπως είπε χαρακτηριστικά στην παρουσιάστρια της εκπομπής Τ. Στεφανίδου ότι ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Α. Σαμαρά και του πρότεινε κυβέρνηση με άλλο πρωθυπουργό θεώρησαν ότι επρόκειτο για λάθος πληροφορία.(σ.σ. το σημείο αυτό είναι κρίσιμο γιατί ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ότι η διαρροή της συνομιλίας του με τον κ. Σαμαρά έγινε από συντάκτες της ΝΔ που χρέωναν στον πρόεδρο της ΝΔ την πρωτοβουλία, ενώ η αλήθεια είναι ότι η πρώτη διαρροή την απέδιδε στον κ. Παπανδρέου και ήταν η σωστή!)

Όταν οι υπουργοί και κομματικά στελέχη κατάλαβαν ότι όντως ο πρωθυπουργός διαπραγματευόταν τη θέση του επικράτησε…χάος.

Είναι χαρακτηριστική η γεμάτη οργή φράση που είπε τηλεφωνικώς υπουργός σε συνεργάτη του.”Μας πούλησε και παραιτήθηκε τηλεφωνικώς στο Σαμαρά.”

Ακολούθησε σειρά επαφών του πρωθυπουργού με στελέχη της κυβέρνησης και του στενού του περιβάλλοντος που ήταν ΟΛΑ αντίθετα στην πρωτοβουλία που είχε αναλάβει.

Γύρω στις επτά το απόγευμα και αφού το όλο θέμα “σερνόταν” μόνο από τη ΝΔ που το αξιοποιούσε επικοινωνιακά, συνεργάτες του πρωθυπουργού ενημέρωσαν τους διαπιστευμένους συντάκτες ότι όντως ο πρωθυπουργός συζητά το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη θέση του αλλά αυτή είναι δική του πρόταση και όχι του κ. Σαμαρά.

Από τότε άρχισαν να “πέφτουν στο τραπέζι” και τα πρώτα ονόματα…πρωθυπουργίσιμων!

Όμως από τότε εντάθηκαν και οι πιέσεις προς τον κ. Παπανδρέου να επανεξετάσει την πρωτοβουλία του που τελικώς οδήγησαν στο γνωστό αποτέλεσμα.

Έτσι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία που τη ζητούν επίμονα οι πολίτες. Να δημιουργηθεί μια ισχυρή κυβέρνηση που θα προωθήσει δομικές αλλαγές οι οποίες χρόνια λιμνάζουν.

Ο πρωθυπουργός που άνοιξε μόνος του το όλο θέμα έδωσε την εικόνα έλλειψης στρατηγικής και σχεδίου σε μια τόσο κρίσιμη ώρα. Πήγε ξανά στον πρόεδρο της δημοκρατίας χωρίς κάτι συγκεκριμένο, μίλησε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς λέγοντας στον καθένα διαφορετικά πράγματα και τελικά εγκλωβίστηκε στην πρόταση που ο ίδιος έκανε στον Α. Σαμαρά.

Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες και κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί να προκύψουν ανατροπές που θα φέρουν καθοριστικές εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτήθηκε ο Γ. Φλωρίδης

Την Τρίτη η ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση;

+1500 τα spreads +1700 τα cds – Ρίχνουμε ευρώ,Ασία

Δεν τόλμησε την οικουμενική – Κάνει ανασχηματισμό και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης…

Βενιζέλο και Χρυσοχοϊδη βλέπουν στη θέση Παπακωνσταντίνου τα ξένα ΜΜΕ

Εκλογές ζητά ο Σαμαράς και ρίχνει την ευθύνη για το ναυάγιο στον πρωθυπουργό

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε