Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Πώς ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Δείτε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων να ψηφίζουν και ακούστε τις δηλώσεις τους.

Στο 231ο Εκλογικό Τμήμα Ιωαννίνων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Κατά δήλωσή του “ο πολίτης με την ψήφο του επιλέγει για το μέλλον των παιδιών του και της πολιτείας”.

Στο 63ο εκλογικό τμήμα Κυψέλης ψήφισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Αμέσως μετά δήλωσε: «Η ψήφος του πολίτη είναι η κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας και όλοι συμφωνούμε ότι αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες. Ο καθένας θα σταθμίσει και θα αποφασίσει όχι μόνο ποιός θα κυβερνήσει, αλλά και για την πορεία της χώρας τις επόμενες δεκαετίες». Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν πιστεύει ότι θα έχουμε κυβέρνηση από Δευτέρα και απάντησε “ναι”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ψήφισε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετα δήλωσε:«Σήμερα είναι η πιο κρίσιμη ημέρα για τη χώρα, για την πορεία της, για τη φυσιογνωμία της, από το 1974. Οι Ελληνες πολίτες ξέρουν ότι σήμερα αποφασίζουμε. Δεν έχουμε στην Ελλάδα εκλογές σε δύο γύρους, ένα γύρον εκτόνωσης και έναν γύρο αποφασης. Μιλήσαμε στον ελληνικό λαό με ειλικρίνεια. Είπαμε όλη την αλήθεια. Οι πολίτες γνωρίζουν πλήρως τις καταστάσεις, τα προβλήματα τους κινδύνους τις προοπτικές. Η ψήφος του λαού προφανώς μας αφορά και περιμένουμε την κρίση του με απόλυτο δημοκρατικό σεβασμό. Η σημερινή όμως ψήφος, η σημερινή απόφαση του λαού, αφορά τον ίδιο τον πολίτη, την οικογένειά του, τα παιδιά του, το μέλλον του. Αυτό που θα προκύψει από την κάλπη θα μας προσδιορίσει τον τρόπο που θα ζήσουμε, άρα περιμένουμε να δούμε που πηγαίνει η χώρα και ελπίζουμε πραγματικά πως ο λαός θα κρίνει με ιστορική συνείδηση, έχοντας υπολογίσει τα πάντα με ψυχραιμία, με κοινή λογική, με ελπίδα και αισιοδοξία».

Πρώτος απο τους πολιτικούς αρχηγούς ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο. Αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: “‘Σήμερα ο ελληνικός λαός ψηφίζει για το μέλλον των παιδιών του, για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη”

Νοιώθουμε ευθύνη και την υποχρέωση να θυμίσουμε στον ελληνικό λαό ότι έρχεται νέα θύελλα από αύριο, πολύ χειρότερη από αυτή που γνωρίσαμε, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος, στο 1275ο στο 1ο Λύκειο Πετρούπολης. Η κ. Παπαρήγα είπε ότι υπάρχουν παγίδες στις τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων, ότι δηλαδή υπάρχουν καλοί διαπραγματευτές. Όμως τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν ισχύει, είναι μιά μεγάλη παγίδα, είπε η γραμματέας του ΚΚΕ και τόνισε ότι το κόμμα της απευθύνεται στον ελληνικό λαό, με μία θέση: με το ΚΚΕ ισχυρό, υπάρχει ελπίδα. Ο λαός δεν πρέπει να είναι εφησυχασμένος τις επόμενες ημέρες. Εμείς θα είμαστε εδώ, κατέληξε στη δήλωσή της η κ. Παπαρήγα.

Στο 14ο Εκλογικό Διαμέρισμα, ψήφισε ο επικεφαλής του συνδυασμού Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Αλέξης Τσίπρας. Αμέσως μετά δήλωσε: «Ο λαός θα βάλει σήμερα τη σφραγίδα και την υπογραφή του σε μια αλλαγή και θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, καθώς -όπως είπε- στην κοινή μας πορεία δεν χωρά η βαρβαρότητα των μνημονίων. Ο λαός, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα γυρίσει σελίδα, αφήνοντας πίσω του τις δυνάμεις της καταστροφής, και αύριο ενωμένοι να δημιουργήσουμε μια νέα Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ψήφισε στο σχολικό συγκρότημα Παλαιού Φαλήρου.Σε δηλώσεις του συγκινημένος καθώς ψήφισε στο σχολέιο που πήγαινε, είπε: “Ο Έλληνας πρέπει να ψηφίσει με λογική και όχι με θυμό”.
Αναφέρθηκε επίσης και στο θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη λέγοντας πως ήταν μια δυναμική γυναίκα. “Μια γυναίκα με ψυχή, καρδια. Της οφείλω πολλά”.

Νωρίτερα, το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων. «Σήμερα είμαστε όλοι αποφασισμένοι, η ψήφος μας να είναι χρήσιμη για τον τόπο. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας για να δείτε τι έλειπε και τι λείπει σε αυτόν τον τόπο. Εμείς, χωρίς αρχηγό, ίσιοι μεταξύ ίσων, ζητάμε την ψήφο σας, τον σταυρό προτίμησής σας» δήλωσε η κ. Κοντούλη.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, ψήφισε στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου.”Ψηφίζουμε για να κρατηθεί η Ελλάδα ζωντανή” είπε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη, ψήφισε στο Λύκειο Αγίων Αναργύρων Αττικής.

Στο Καλέτζι Αχαϊας ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Την ώρα που έμπαινεστο εκλογικό τμήμα, ο κ. Παπανδρέου συνάντησε τον γηραιότερο κάτοικο της περιοχής (96 χρόνων) και του έσφιξε το χέρι.

Λίγο πριν τις 10 ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο 94ο εκλογικό τμήμα, στο Δημοτικό Σχολείο στον Αγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης, χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

Στο 114 εκλογικό τμήμα στο Παγκράτι ψήφισε ο πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε: “Αν ο κάθε πολίτης κάνει ό,τι λέει η καρδιά του, αν κάνει ό,τι θεωρεί σωστό, χωρίς μικροϋπολογισμούς, θα βγει σωστό αποτέλεσμα”.

Σε περιπέτεια μετατράπηκε η μετάβαση του Πάνου Καμμένου στη Σαμοθράκη για να ψηφίσει. Διαβάστε περισσότερα


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Διαβάστε

Σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία – Πού εντοπίζονται προβλήματα – Αυξημένη η προσέλευση των ψηφοφόρων στο κέντρο της Αθήνας

 

Δεν άνοιξαν παντού οι κάλπες – Σε ποιες περιοχές δεν ψηφίζουν

“Οι παράξενες υποσχέσεις Ελλήνων πολιτικών”

Γερμανικές προβλέψεις για κάλπη και νέα κυβέρνηση


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ NEWSIT ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε