Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πως σχολίασαν Θεοδωράκης και Λεβέντης την συμφωνία μετά την συνάντηση τους με τον Τσίπρα

Πως σχολίασαν Θεοδωράκης και Λεβέντης την συμφωνία μετά την συνάντηση τους με τον Τσίπρα

Τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον βασίλη Λεβέντη υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ενημερώσει για την συμφωνία του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε πως τόνισε στον πρωθυπουργό ότι η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση ήταν αδικαιολόγητη και ταυτόχρονα κοστίζει στη χώρα. Η συνάντηση των δύο ανδρών κράτησε περίπου μιάμιση ώρα και αφορούσε, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού, στα αποτελέσματα του Eurogroup και στις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Θεοδωράκης μεταξύ άλλων είπε ότι έκανε λόγο στον πρωθυπουργό για ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στη στη διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει έδαφος. «Αν είχε τελειώσει νωρίτερα η διαπραγμάτευση θα έπιαναν τόπο οι θυσίες των πολιτών», υπογράμμισε. Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι οι εξελίξεις είναι σημαντικές, αλλά δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε ακραίους κύκλους να επηρεάσουν τις διαπραγματεύσεις. «Οι ευθύνες των Τούρκων είναι δεδομένες. Σημασία έχει να ελέγξουμε όμως και τους “δικούς μας” που θέλουν να σαμποτάρουν μια λύση. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να έχει τη στήριξή μας, όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε στον κ.Τσίπρα τις σοβαρές αντιρρήσεις του κόμματός του για τις ρυθμίσεις που προωθεί ο υπουργός Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ορισμένες από αυτές αποτελούν επιστροφή στο παρελθόν». Επίσης, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε το ζήτημα που έχει προκύψει με τον Πάνο Καμμένο λέγοντας ότι «κάνει απρόβλεπτες παρεμβάσεις και ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να τον ελέγξει γιατί έχουν επιπτώσεις στη χώρα».

Λεβέντης: “Οικουμενική κυβέρνηση”

Την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση εξέφρασε, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο Βασίλης Λεβέντης. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε χαρακτηριστικά μεταφέροντας τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Αυτό μου δήλωσε. Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη».

Ο Βασίλης Λεβέντης ανέφερε ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης. «Θα ήταν γενναίο να φτιάξετε μία κυβέρνηση που να είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προσθέτοντας: «Οι παλιότεροι ηγέτες της αριστεράς, χάρη της συναίνεσης κάνανε γενναίες υποχωρήσεις» και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε:«Του πρότεινα να το σκεφτεί. Δύο δρόμους έχει ο κ. Τσίπρας ή να πάει μόνος του ή να φτιαχτεί μία κυβέρνηση οικουμενική για να βοηθήσει να βγει η χώρα από την κρίση. Αλλά ο κ. Τσίπρας μου είπε ότι θα προχωρήσει μόνος του».

Τελειώνοντας τη δήλωσή του ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι μπορεί να μείνει μέχρι τέλους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε