Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Προανακριτική για πέντε “γαλάζιους” υπουργούς

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Η πρόταση για τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών στην υπόθεση του Βατοπεδίου θα υποβληθεί από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παίρνουν μέρος στην εξεταστική της Βουλής.

.
Η πρόταση για εξεταστική θα αφορά στους κυρίους Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη,Μπασιάκο, Δούκα και Κοντό, ενώ θα καταλογίζει πολιτικές ευθύνες και στους κυρίους Αλογοσκούφη, Μπέζα, Κιλτίδη και Μαγγίνα.
Η απόφαση πάρθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των βουλευτών που μετέχουν στην επιτροπή, ενώ όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένα αδικήματα αλλά μόνο αναλυτική περιγραφή πράξεων που οδήγησαν σε απώλεια τεράστιων ποσών για το Δημόσιο.
Όπως και στο πόρισμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ το 2009 θα γίνεται λόγος για κεντρικό συντονισμό με ευθύνη υπουργών της Ν.Δ. ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραγραφής καθώς όπως είναι γνωστό οι περισσότερες πράξεις έγιναν πριν τις εκλογές του 2007 και οι διώξεις θα έπρεπε να έχουν ασκηθεί προ των εκλογών του 2009.
Υπάρχει όμως και η ερμηνεία ότι είναι δυνατόν να διατυπωθούν σε υπουργούς κατηγορίες περί ηθικής αυτουργίας για πράξεις υπηρεσιακών παραγόντων που συντελέστηκαν μέσα στα όρια της παραγραφής ( μετά τον Σεπτέμβριο του 2007), ανεξάρτητα από τον χρόνο κατά τον οποίο τα κυβερνητικά στελέχη είχαν υπογράψει τις σχετικές αρχικές αποφάσεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε