Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Προανακριτική: Πρέσβης στο Παρίσι και διοικητής της ΕΥΠ οι πρωτοι μάρτυρες;

Προανακριτική: Πρέσβης στο Παρίσι και διοικητής της ΕΥΠ οι πρωτοι μάρτυρες;

Με την κατάρτιση του καταλόγου των μαρτύρων ασχολείται σήμερα η Προανακριτική Επιτροπή, η οποία προγραμματίζει την επόμενη εβδομάδα να περάσουν το κατώφλι της οι πρώτοι μάρτυρες.

Η Ν.Δ., όπως και το ΠΑΣΟΚ προσήλθε στη συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 12:30 με την πρόταση η κλήτευση των μαρτύρων να γίνει με βάση τη χρονολογική σειρά των γεγονότων, κι έτσι, για παράδειγμα, τα δύο πρώτα πρόσωπα που θα προτείνει είναι ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι την εποχή που έλαβε η Ελλάδα τη λίστα Λαγκάρντ (Σεπτέμβρη – Οκτώβρη 2010), Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, αλλά και ο τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας. Σε αυτή τη λογική λοιπόν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να είναι ο μάρτυρας που θα κληθεί στην τελική ευθεία της προκαταρκτικής εξέτασης, πριν δηλαδή από την έκδοση του πορίσματος.

Για τη ΔΗΜ.ΑΡ. η χρονολογική σειρά δεν είναι το μείζον, αλλά η κλήση όλων των πολιτικών και υπηρεσιακών προσώπων που ενέχονται στην υπόθεση.

Όσον αφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιμείνει στην κλήση και του Ευάγγελου Βενιζέλου, για τον οποίο η στρατηγική της Κουμουνδούρου είναι να παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της Προανακριτικής στο κάδρο των ευθυνών, είτε για πράξεις του, είτε για παραλείψεις του.

Επιπλέον θα επιμείνει στην κλήση στελεχών του Δ.Ν.Τ., καθώς, κατά δήλωση της Ζ. Κωνσταντοπούλου, «από κατάθεση υπαλλήλου του ΣΔΟΕ προκύπτει πως το ΔΝΤ γνώριζε περί της λίστας και αποθάρρυνε δημοσίους υπαλλήλους από το να την αναζητήσουν, παραπέμποντας στην Ελληνική Κυβέρνηση».

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση των άλλων κομμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κωνσταντοπούλου: Βάλτε τις κάμερες να γράφουν, να βλέπουμε αντιδράσεις!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε