Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Προανακριτική: Θα δώσουν σε όλα τα μέλη της Επιτροπής την λίστα Λαγκάρντ!

Προανακριτική: Θα δώσουν σε όλα τα μέλη της Επιτροπής την λίστα Λαγκάρντ!

Όποιο μέλος της επιτροπής επιθυμεί θα πάρει στα χέρια του το στικάκι με την λίστα Λαγκάρντ αποφάσισε η Προανακριτική η οποία συνεδριάζει από τις 12.30 το μεσημέρι.

Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει το έργο της με τις καταθέσεις των τριών πρώτων μαρτύρων, η Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ».

Πρόκειται για τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνο Μπίκα, και τον πρώην πρεσβευτή στη γαλλική πρωτεύουσα, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη.

Την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή την Τετάρτη, θα κληθούν να καταθέσουν ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, οι τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, που φέρονται να παρέλαβαν το επίμαχο «στικάκι» καθώς και ο πρέσβης του υπουργείου Εξωτερικών Ηλίας Κλης, για τον οποίο ορισμένοι μάρτυρες αναφέρουν στις καταθέσεις τους ότι ήταν ο άνθρωπος που παρέλαβε πρώτος το επίμαχο «στικάκι».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί καμία παραβίαση του κανονισμού με διακοπές ή συμπεριφορές μη ανεκτές και σε κάθε περίπτωση θα στέλνει επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και θα ζητά την αντικατάσταση του βουλευτή.

  Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής πρότεινε να μην αμείβονται τα μέλη της Επιτροπής.

Προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του προεδρείου, σχετικά με τις χθεσινές διαρροές διαλόγων, που αφορούσαν διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΔ για Προανακριτική: “Έτσι είναι η Ζωή και πως να την αλλάξεις…”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε