Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μήνυμα Παυλόπουλου και Τσίπρα για παραμονή στο ευρώ και άμεσα συμφωνία

Μήνυμα Παυλόπουλου και Τσίπρα για παραμονή στο ευρώ και άμεσα συμφωνία

– Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ κατευθείαν από το Στρασβούργο
– Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημερώνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες
– Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως η κυβέρνηση κινείται στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής που χαράξαμε
– Ο κ. Τσίπρας αναμένεται μετά το ραντεβού με τον Σταύρο Θεοδωράκη να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά
– Η διορία για την ελληνική κυβέρνηση τελειώνει την Κυριακή με τους δανειστές πλέον να μιλούν ανοιχτά για Grexit
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αμέσως μετά το ταξίδι του στο Στρασβούργο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έσπευσε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε μία μίνι σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του και κυβερνητικά στελέχη.

Λίγο πριν τις 21:00 ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις δραματικές εξελίξεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής, όπου οι δανειστές έδωσαν τελεσίγραφο πως είτε θα υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή είτε από Δευτέρα κινούνται οι διαδικασίες για Grexit.

O κ. Τσίπρας για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός μίλησε στον ενικό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάτι που δεν είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας κατέθεσε σήμερα η Ελλάδα ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο διευκρινίζοντας ότι αύριο η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει αναλυτικά αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις για να φθάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό. «Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτή είναι η προσπάθειά μας για βιώσιμη λύση κι έξοδο από την κρίση» ανέφερε ο πρωθυπουργός .

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε τρία γεγονότα που συνέβησαν σήμερα.

Στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην παραίνεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ότι θα πρέπει να είναι η αδιατάρακτη παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, γιατί διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες και στην τοποθέτηση του Γάλλου πρωθυπουργού ότι η σημερινή πρόταση της Ελλάδος είναι ισορροπημένη.

«Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Επείγει η επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μας ώστε να αποτραπεί ένας τεράστιος εθνικός κίνδυνος, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μιλούν για μια βιώσιμη και δίκαιη λύση και έτσι πρέπει να γίνει. Όμως για να μπορούμε να μιλάμε για τη βιωσιμότητα της οικονομίας και την κοινωνική δικαιοσύνη θα πρέπει να ανήκουμε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ. Διαφορετικά, η καταστροφή θα είναι αναπόφευκτη» δήλωσε ο κ. Παπούλιας

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ εν συνεχεία θα τηλεφωνηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε