Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πρόεδρος ευρωκοινοβουλίου:”Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει την γνώμη του κ.Τσίπρα”

Πρόεδρος ευρωκοινοβουλίου:”Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει την γνώμη του κ.Τσίπρα”

Ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου είναι στην Αθήνα. Και πρωί πρωί έδωσε συνέντευξη σε γερμανικό ραδιόφωνο. Αφού είπε τα γνωστά για την έξοδο ή μη της Ελλάδας από το ευρώ, ρωτήθηκε και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Άλλωστε θα συναντηθεί σήμερα μαζί του. Όταν ρωτήθηκε λοιπόν είπε: «Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να αλλάξει τη γνώμη του Α. Τσίπρα» που απορρίπτει κατηγορηματικά την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα από το 2010.

Για το καυτό θέμα της εξόδου της Ελλάδας είπε : “Μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα ήταν το τέλος ενός κακού, αλλά η αρχή ενός ακόμη μεγαλύτερου κακού.”

«Πολλοί βλέπουν σε αυτό το τέλος μιας αρνητικής εξέλιξης. Για εμένα αυτό θα ήταν η αρχή μιας ακόμη πιο αρνητικής εξέλιξης» υπογράμμισε ο Σούλτς στη δημόσια γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk.

«Δεν είπα ότι αυτή η επιλογή δεν υπάρχει, αλλά τη θεωρώ ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη» επισήμανε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Στο ενδεχόμενο αυτό, «η ελληνική οικονομία θα κατέρρεε μέσα σε μερικές ημέρες» εκτιμά Σουλτς και οι Ευρωπαίοι θα έσπευδαν προς βοήθεια της χώρας «με δισεκατομμύρια ευρώ». «Η εντύπωσή μου είναι ότι δεν έγιναν όλες οι προσπάθειες για να σταθεροποιηθεί το πολιτικό τοπίο και η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί στο σωστό δρόμο» προσθέτει.

Ο Γερμανός Μάρτιν Σούλτς προειδοποίησε επίσης «όλους όσους μίλησαν για τη διάλυση της ευρωζώνης στις χρηματαγορές» και «δεν περιμένουν παρά μόνο αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

FT: Μετά την Ελλάδα το χάος

Τολμηρό σχέδιο Τρισέ για τη διάσωση του ευρώ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε