Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Προειδοποιήσεις Ρέππα στους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών

Προειδοποίηση προς τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, με αναφορά σε ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις, απευθύνει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας με συνέντευξη του στην εφημερίδα “Veto της Κυριακής”.

“Θεωρούμε αναγκαία τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία των σημερινών υπαλλήλων. Ασφαλώς, αυτό πρέπει να συνδυαστεί με σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές στη λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και στη νοοτροπία που χρόνια τώρα επικρατεί στις λεγόμενες ΔΕΚΟ. Αν το μοντέλο δε λειτουργήσει, οι εναλλακτικές επιλογές θα είναι οδυνηρές. Τότε οι φωνές για ιδιωτικοποίηση και απολύσεις θα ακούγονται πάλι δυνατές και θα έχουμε όλοι ευθύνη γι΄αυτό”, τονίζει χαρακτηριστικά, ο κ. Ρέππας.

Ερωτηθείς για τον ΟΣΕ, ο υπουργός, δηλώνει πως έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης και εκφράζει την αισιοδοξία του για το “λαμπρό μέλλον” του οργανισμού αν η λειτουργία του συνδεθεί με σύγχρονες υποδομές και εμπορευματικά κέντρα. “Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι και πρώτα οι εργαζόμενοι. Αν κάτι δεν πάει καλά, η επόμενη μέρα του ΟΣΕ δεν θα είναι ρόδινη” τονίζει.

Τέλος, αναφέρεται και σε νέα γραμμή μετρό, θεωρώντας πιθανή ακόμη και τη δημοπράτηση της πρώτης φάσης του έργου (Άλσος Βεϊκου – Ευαγγελισμός), προϋπολογισμού ενός δισ. ευρώ εντός του 2012.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε