Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Προειδοποίηση Ε. Βενιζέλου: Εάν πάμε σε εκλογές είναι όλα στον αέρα

Προειδοποίηση Ε. Βενιζέλου: Εάν πάμε σε εκλογές είναι όλα στον αέρα

Για ακόμη μία φορά ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Η προσφυγή στις κάλπες τώρα, όπως ζητά η Νέα Δημοκρατία, αλλά και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, υπονομεύει την είσπραξη της 6ης δόσης και την εφαρμογή του κουρέματος του δημοσίου χρέους – υπογράμμισε στην ομιλία του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαδεχόμενος στο βήμα τον Αντώνη Σαμαρά, αμέσως μετά την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την Ολομέλεια της Βουλής, ο κος Βενιζέλος αναρωτήθηκε “ποια είναι η μοίρα αυτού του τόπου”, ενώ δήλωσε και “πολύ κουρασμένος” από την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η μεσημβρινή δήλωση Σαμαρά και η άμεση θετική αντίδραση του πρωθυπουργού, έτυχαν πολύ θερμής υποδοχής στο εξωτερικό. Ευρωπαίοι ηγέτες και διεθνείς θεσμοί υποδέχθηκαν ως δείγμα ανάκαμψης, τη διαμόρφωση κλίματος συναίνεσης στην Ελλάδα. Πόση διάρκεια είχε, ωστόσο, η συναινετική διάθεση του ου Σαμαρά; Διάρκεια λίγων ωρών>> ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

“Στα νέα πολιτικά συμφραζόμενα, έχει ειδικό νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η χώρα δεν νοείται να είναι ακυβέρνητη, να μην μπορεί να συνεννοηθεί, να διαπραγματευτεί, να υπογράψει, να πάρει τα λεφτά από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ”, ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

“Ο κ. Σαμαράς ζητά το ταχύτερο δυνατό εκλογές και δέχεται ως έκπτωση, κυβέρνηση μεταβατικής εντολής για 6 εβδομάδες. Γνωρίζει πως αν προκηρυχθούν εκλογές, η έκτη δόση, το πρόγραμμα στήριξης των 130 δισ., η στήριξη της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών 35 δισ. κλπ., είναι στον αέρα; Ξέρει πως είναι στον αέρα η έβδομη δόση που πρέπει να καταβληθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου που έχει ύψος 80 δισ.; Ξέρει ο κ. Σαμαράς ότι αν δεν γίνει αυτό δεν θα κερδίσουμε μείωση των τόκων 5 δισ.; Το 2013-14 θα προστεθούν άλλα 9 δισ. μείωσης τόκων”, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:

“Προϋπόθεση προκειμένου να κυλήσουν όλα αυτά ομαλά, είναι να δεσμευθεί κάθε κόμμα – και κυρίως κάθε κόμμα που διεκδικεί κυβερνητικό ρόλο, ότι αποδέχεται όλο το πακέτο αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, αλλιώς η χώρα, η οικονομία, οι συντάξεις, οι μισθοί, τίθενται σε κίνδυνο. Είναι έτοιμος ο κ. Σαμαράς να δεσμευθεί με την υπογραφή του απέναντι στην Ε.Ε. και την ΕΚΤ;”

Στην κριτική του απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ, και στην αναφορά του τελευταίου πως τα μέτρα της 27ης Οκτωβρίου ήσαν “αναπόφευκτα”, ο κ. Βενιζέλος συμπεριέλαβε και μία ετυμολογικού τύπου παρατήρηση: “Αναπόφευκτο είναι το κακό που δεν θέλεις να σου συμβεί. Το καλό είναι το ευκταίο. Το πακέτο είναι αναπόφευκτο κακό, ή ευκταίο καλό για τη χώρα; Μπορούμε να συνεννοηθούμε;”, ρώτησε ο Ε. Βενιζέλος χειροκροτούμενος από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαοτική η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ – Ένας πρωθυπουργός εκτός πραγματικότητας και οι βουλευτές στα κάγκελα με άγριες βρισιές

Το σχέδιο Παπανδρέου για να κρατήσει την εξουσία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε